El Berguedà invertirà 304.000 euros en millores de camins i senyalització de zones d’interès

El Consell Cimarcal ha rebut una subvenció de 242. 079 euros del Departament de Vicepresidència de la Generalitat que farà possible aquesta inversió

Redacció
17 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:29h
El camí de les Dominiques fins a la torre del Carcaiol a Berga, un dels inclosos en la convocatòria
El camí de les Dominiques fins a la torre del Carcaiol a Berga, un dels inclosos en la convocatòria | @ccbergueda.
El Consell va fer una sol·licitud d’ajuda en la convocatòria de subvencions per a actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural de les comarques de muntanya del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat. El projecte presentat va ascendir a la quantitat de 304.199,12 eurs, dels quals la Generalitat n’aporta la quantitat de 242.079,00 euros i la resta serà aportat pels ajuntaments implicats en el projecte.

Per tal que tots els municipis de la comarca puguin optar a obtenir ajudes per condicionament i arranjament de camins, el Consell Comarcal del Berguedà segueix uns criteris establerts d’antuvi de priorització de les actuacions. De forma rotatòria es destinen els recursos als diferents municipis. Això garanteixen que tots els ajuntaments de la comarca puguin presentar projecte a les diverses convocatòries d’ajudes en arranjament i condicionament de camins i beneficiar-se les ajudes esmentades.

En aquesta convocatòria es seleccionen com a prioritat 1 els projectes dels municipis de Montmajor, Montclar, Sant Julià de Cerdanyola, Berga, La Nou de Berguedà, L’Espunyola, La Quar, que són aquells que no van rebre ajuda durant els exercicis 2019 i 2020. Dins la línia de prioritat 2 s’han seleccionat els projectes presentats pels municipis Borredà, Cercs, La Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà, atenent als criteris de connexió entre municipis, accés a serveis bàsics i seguretat i emergències.

En aquesta mateixa convocatòria, el Consell Comarcal del Berguedà ha redactat un projecte de senyalització específica en zones d’interès per tal de donar la màxima cobertura a la comarca. Una d’aquestes zones és l’espai natural de la riera de Merlès.

El conseller comarcal d’Entorn i Medi Natural, Pep Llamas ha destacat que aquestes inversions “permeten anar avançant en la millora dels camins dels municipis berguedans”. El conseller Llamas ha exposat que en cada convocatòria s’atenen les demandes de diferents poblacions per tal de poder repartir aquestes ajudes de forma equitativa i que vagin arribant als 31 municipis de la comarca
 
Arxivat a