La CUP planteja un Parc Natural d'Ensija, Rasos i Queralt enfront de la proposta de Barniol

La Candidatura argumenta la seva posició contrària al Parc de la Natura

Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:12h
Santuari de Queralt
Santuari de Queralt | Berga Turisme

Santuari de Queralt Foto: Berga Turisme


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga ha volgut argumentar la seva opinió al respecte a la proposta del Parc de la Naturaque defensa l'empresari berguedà propietari de Berga Resort, Joan Barniol. Ho ha fet en declaracions a NacióBerguedà, on ha precisat quin és el model turístic i natural que proposen i per què descarten a priori el projecte que ja ha esdevingut estrella en la majoria de debats i tertúlies d'aquesta campanya electoral

“El model desenvolupat per la CUP és clarament orientat a la sostenibilitat”, han declarat. Concretament, la Candidatura proposa crear el Parc Natural de la Serra d'Ensija, dels Rasos de Peguera i de la Serra de Queralt, un projecte de dinamització del turisme de natura, però amb “valors ambientals, paisatgístics, culturals i econòmics àmpliament compartits” per la societat catalana. A més, defensen un model que "doni futur” a indrets emblemàtics per a la ciutat com Queralt o els Rasos de Peguera. 

Per contra, han denunciat que la informació sobre el Parc de la Natura sigui “imprecisa i canviant” des de fa més de 20 anys. Per això, la CUP creu que, abans de voler-lo tirar endavant, caldria conèixer-lo, sotmetre'l a debat popular i, finalment, que pugui ser votat en referèndum. A nivell urbanístic, prossegueixen, tampoc "encaixa" amb la proposta de "ciutat compacta” que contemplen i, des del punt de vista ambiental, denuncien que “suposa una ocupació irreversible del territori”. Finalment, i des de la vessant econòmica, lamenten que no s'hagi presentat “cap avaluació rigorosa” i, pel que fa al model turístic, afirmen que “tendeix a la massificació i a la banalització”. 
Arxivat a