Internet

Berga desplega una xarxa gratuïta de wifi a la zona esportiva

Per a facilitar l’accés a Internet en espais públics en el marc del projecte europeu WiFi4EU

per Redacció, Berga, Catalunya | 17 d'agost de 2021 a les 11:54 |
La zona esportiva Toni Sabata de Berga gaudirà de wifi de franc. | @AjuntamentBerga.
L’Ajuntament de Berga ha instal·lat una xarxa wifi de banda ampla a la zona esportiva Toni Sabata per a facilitar l’accés gratuït a Internet de la ciutadania, una actuació que va avançar NacióBerguedà el desembre de 2018 i que forma part del projecte europeu WiFi4EU, que té l’objectiu de portar a terme el desplegament de la xarxa wifi de banda ampla en espais públics de tota Europa, com per exemple biblioteques, museus, parcs o places, entre d’altres.


El consistori va sol·licitar participar en aquest projecte i va determinar l’espai on volia fer el desplegament de la connectivitat wifi. En aquest cas, es va apostar per ubicar-la a la zona esportiva que inclou els dos pavellons poliesportius, les piscines d’estiu, el vestíbul de la piscina de competició del Centre Esportiu Municipal El Tossalet i les pistes de frontó, tenis i pàdel. Es tracta d’una zona concorreguda per la ciutadania i accessible a totes les franges d’edat.

El servei de connexió a Internet va entrar en funcionament a mitjan mes de juliol en període de proves i s’han col·locat cartells informatius provisionals en diversos espais de les instal·lacions de la zona esportiva.


Accés i ús de la xarxa gratuïta de wifi


Les persones que es trobin en les instal·lacions de la zona esportiva poden accedir a la xarxa d’Internet tot consultant i accedint a les xarxes wifi disponibles del seu terminal mòbil o tauleta digital. En el llistat hi apareixerà la xarxa WiFi4EU i per a connectar-s’hi només caldrà acceptar les condicions del servei que es mostrin en una pàgina emergent (Pop-up) que apareixerà després d’haver seleccionat la xarxa esmentada.

A partir d’aquell moment, l’usuari podrà navegar lliurement per Internet amb una amplada de banda que variarà en funció del tipus de terminal que disposi. El servei de connexió estarà disponible de dilluns a diumenge, de 8 a 21 h. Les xarxes WiFi4EU no inclouen publicitat ni recapten dades personals dels usuaris.

Sol·licitud de participació en el projecte


L’adhesió de l’Ajuntament de Berga al projecte europeu WiFi4EU va sorgir arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC en el plenari de maig de 2018. El consistori va acordar sol·licitar-ne la participació en la primera convocatòria per a poder obtenir un dels bons de 15.000 euros que s’oferien als municipis per a poder equipar els espais públics amb wifi gratuït sense duplicar l’oferta pública o privada gratuïta existent de qualitat similar en el mateix espai.

 

Participació