Les restriccions per l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi entren en vigor en tres pobles del Berguedà

La suspensió d'acampades i rutes s'activarà aquest divendres al migdia

Lluís Girona / Roger Tugas Vilardell
12 d'agost del 2021
Actualitzat a les 14:56h
Tancament del Montsant
Tancament del Montsant | ACN
Les restriccions i prohibicions establertes pel Govern davant de l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi han entrat en vigor aquest dijous en 279 municipis, després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) hagi publicat la resolució. Aquesta concreta la suspensió de les acampades i les rutes i la restricció de les activitats de les cases colònies a l'entorn immediat. Tot i això, aquests dos punts no entraran en vigor fins divendres al migdia.

Sí entren en vigor aquest dijous la suspensió de l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 10.00 i les 20.00 hores, exceptuant la recollida de la fruita; i la suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres, a excepció de les que permeti Trànsit.

Al Berguedà, la mesura afecta a 3 municipis: Montmajor, Puig-reig i Viver i Serrateix.

A més, es limita la circulació del transport dins del bosc entre les 10.00 i les 20.00 hores i no es podrà circular amb mitjans motoritzats pel medi natural, a excepció de residents.

Els municipis afectats són aquells que estan en el nivell 3 del Pla Alfa. Les mesures estaran vigents fins a les 00.00 hores del 17 d'agost.
  Igualment, el Govern ha activat dos plans d'emergència, l'Infocat i el Procicat per onada de calor i s'ha instat sobretot a no llençar burilles al medi rural, ja que aquestes causen un de cada 20 incendis, per bé que en total els humans són responsables del 80% dels incendis. "Cal evitar les simultaneïtats, si n'han d'afrontar 3 o 4 incendis alhora, els bombers patiran molt", ha alertat Amorós. També ha instat a cuidar la gent vulnerable, com gent gran i malalts crònics i a evitar fer esport o passejar mascotes en els moments de més calor.

Els 279 municipis en nivell 3 del Pla Alfa by edicio naciodigital on Scribd

Arxivat a