Malestar a Puig-reig per l'increment de l'incivisme

L'alcalde accidental Cristian Pérez remarca que cada cap de setmana hi ha alguna destrossa o bretolada

Carles Fiter
10 d'agost del 2021
Una paperera tumbada a Puig-reig.
Una paperera tumbada a Puig-reig. | Aj. de Puig-reig
Preocupació a Puig-reig per l'increment de l'incivisme. L'Ajuntament ha emès un comunicat en què lamenta que en les darreres setmanes s'han donat diversos fets incívics al municipi que posen "en risc la convivència ciutadana" i generen "un creixent malestar entre la població".

En declaracions a NacióBerguedà, l'alcalde accidental Cristian Pérez apunta que aquesta situació es dona des de principis d'estiu -finals de juny- a partir del cap de setmana, és a dir, les nits de divendres i dissabte. I la cosa ha anat incrementant al pas del temps. L'any passat ja hi havia trobades puntuals, però "ara és molt exagerat". "És cada cap de setmana sí, cap de setmana també", diu Pérez, remarcant que això suposa "una destrossa" amb les consegüents queixes del veïnat.

"S'ha passat de trobades a destrosses del mobiliari o curses amb cotxe en plena avinguda 1 d'octubre", exemplifica Pérez. De fet, aquestes actituds incíviques tenen lloc sobretot en aquest punt i a la plaça Nova. "Són dos punts que porten més maldecaps perquè són molt cèntrics", afegeix. Per tot plegat, "hi ha malestar" al municipi.

L'alcalde accidental no posa una xifra a les destrosses -"no estem parlant de grans quantitats", explica-, però sí que alerta que n'hi ha que s'han donat en més d'una ocasió.

Per solucionar-ho, fa setmanes que l'Ajuntament hi ha posat mà reestructurant els horaris dels vigilants locals, incidint en les zones més conflictives o contactant de forma regular amb els Mossos d'Esquadra. Pérez reconeix que els efectius dels quals disposen són escassos, tant al municipi com a la comarca.

També han aprovat la nova Ordenança de Convivència Ciutadana que permetrà castigar amb sancions importants a les persones identificades causants d'aquests actes. Però, tot i aquests intents, no es produeixen els resultats esperats.

Per tot això, des del municipi fan una crida i apel·len a la responsabilitat de tots: des dels mateixos responsables fins a les famílies dels causants, en cas que siguin menors d'edat. "La convivència i el benestar del municipi depèn de tothom", conclouen en el comunicat.
Arxivat a