CARTOGRAFIA

Actualitzades les cartografies urbanes de Cercs, Casserres, Fígols i Castellar de n’Hug

Eina que facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques

per Redacció, Cercs, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 13:29 |
Cartografia urbana escala 1:1000 de Cercs | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha actualitzat les cartografies topogràfiques digitals escala 1:1000 dels municipis de Cercs, Casserres, Fígols i Castellar de n’Hug, de la comarca del Berguedà. Aquesta cartografia és una eina que facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.

Els treballs cartogràfics, que han tingut un cost de 89.879 euros, inclouen un total de 1.979 hectàrees dels municipis i recull les hectàrees de sòl urbà i urbanitzable, així com les hectàrees del sòl no urbanitzables necessàries per a la planificació urbanística del seu àmbit territorial.


La cartografia està realitzada a partir de la fotointerpretació de fotografies aèries mitjançant tècniques fotogramètriques a més del treball de camp, i està estructurada en sis fitxers que inclouen l’altimetria, planimetria, toponímia, vialer, model digital de superfícies i model digital del terreny.

El treball s’ha realitzat segons plec d’especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya i s’ha lliurat en els formats Microstation, Autocad, Shapefile i PDF amb nivells i sistema de referència ETRS89.


La cartografia topogràfica urbana digital escala 1:1.000 v 2.2 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, s’utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, xarxes de serveis, la cartografia de cadastre i equipaments.

 

 

Participació