Cinc berguedans convocats per la selecció catalana al Campionat d’Espanya de trail per autonomies

La prova se celebrarà aquest dissabte, 7 d’agost, a la Palma i dona places per disputar el Campionat del Món a Tailàndia

05 d'agost del 2021
Actualitzat el 06 d'agost a les 18:56h
El jove atleta berguedà Jan Torrella
El jove atleta berguedà Jan Torrella | JAB Berga
Quatre atletes i un entrenador del Berguedà seran els encarregats de representar la comarca al Campionat d’Espanya de Trail Running per autonomies a La Palma, que se celebrarà aquest dissabte, 7 d’agost. Xavier Tomasa, Ariadna Garcia, Jan Torrella, Martina Gonfaus i Alfonso López (entrenador) han estat convocats per la selecció catalana i aspiren a guanyar la prova per autonomies, i d’aquesta manera, aconseguir les places que dona la competició per disputar el Campionat del Món de Trail Running a Tailàndia.

Per la prova d’enguany, en homes cal destacar la presència de Jan Margarit (CA Granollers), campió d’Espanya de Trail Running el passat abril, Abel Carretero (CE Penedès), guanyador del Trail Ulldeter, Eduard Hernández (CE Penedès), subcampió d’Espanya en 2019, i Samuel Dávila (CE Penedès). En clau berguedana hi haurà Xavier Tomasa (CE Ironwill BCN)

En l’apartat femení, destaca la presència de Gisela Carrión (CE Penedès), campiona de Catalunya de Trail Vertical i campiona d’Espanya en 2020, Sheila Avilés (CA Adidas), campiona d’Espanya 2018 i medalla de bronze al mundial de Portugal l’any 2019, i Anna Comet (CE Penedès), subcampiona d’Espanya al 2017.

Pel que fa a l’equip per la categoria sub-23, els escollits són Miquel Corbera, del CA Montornès, Arnau Marín, Maria Carner i Anna Guirado, del CE Penedès, Daniel Castillo, del Marathon Crevillente, i la berguedana Ariadna Garcia, del JAB Berga.

Finalment, en la categoria promoció (sub-20), el berguedà Jan Torrella, Victor Blasi, Eric Lore en homes, i Martina Gonfaus (JAB Berga), Blanca Batlle i Aroa Berenguel, en dones. 

En el primer campionat, celebrat a Múrcia l'any 2019, la selecció catalana es va emportar els títols tant en homes com en dones. En l’edició del 2020, només l’equip femení revalidaria el títol.