1 de 10
RESIDÈNCIES

Gironella participa en un projecte per acompanyar les persones grans que viuen a les residències

Sota el nom de “Finestra Oberta a la Saviesa” ha permès minimitzar l’aïllament i potenciar la cura de la salut mental

Al projecte hi ha participat la Fundació Residencia Sant Roc i estudiants universitaris | Ajuntament de Gironella
per Redacció, Gironella, Catalunya | 3 d'agost de 2021 a les 18:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Gironella ha finançat el projecte “Finestra Oberta a la Saviesa”, un projecte per acompanyar les persones grans que viuen en institucions residencials i donar valor a tot allò que poden i transmetre, creant un espai de cura. Al projecte hi ha participat la Fundació Residencia Sant Roc i estudiants universitaris del Grau d’Educació Social.

Teresa Terrricabres, regidora d’Atenció a les persones, explica que el projecte neix de la necessitat de reivindicar el valor de les persones grans dins la nostra societat, i posa el focus amb els joves com a generadors de canvis i de construcció de futur, generant així un espai d’aprenentatge i coneixement en l’experiència viscuda de les persones grans.


Durant sis mesos els joves i les persones grans han tingut converses virtuals setmanals, cada setmana el mateix dia i a la mateixa hora, de les quals s’ha elaborat un programa de podcasts que es podrà escoltar a partir del mes de setembre.

Terricabres afegeix que el projecte ha permès minimitzar l’aïllament i potenciar la cura de la salut mental dins la residència, molt necessari arran del confinament que moltes persones grans han viscut en els espais residencials a causa de la Covid-19, així com generar un espai d’aprenentatge pels joves, entre altres.

 

 

Participació