RECICLATGE

Berga posa en marxa el servei de deixalleria mòbil

És gratuït i estarà disponible dos cops al mes en dos emplaçaments diferents de la ciutat

Berga ha estrenat la deixalleria mòbil a la plaça Cim d'Estela | Roger Simon
per Roger Simon, Berga, Catalunya | 3 d'agost de 2021 a les 12:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts, 3 d’agost, la ciutat de Berga ha estrenat la deixalleria mòbil que estarà disponible dos cops al mes a dos emplaçaments diferents de la ciutat. Es tracta d’un nou servei que ofereix el Consell Comarcal del Berguedà. Aquest nou equipament apropa als usuaris que poden dipositar-hi els seus residus de forma còmoda i pràctica.

Aquest nou servei és gratuït i d’ús exclusiu de persones particulars. El primer dimarts de cada mes estarà ubicada a la plaça Cim d’Estela, a tocar del passeig de la Indústria i al costat de la residència Berga Residencial, i el tercer a la plaça de la Font del Ros. En ambdós casos, els horaris són de les 10 a 13 hores i de les 16 a 19 hores. Les empreses o autònoms han de fer servir la deixalleria fixa ubicada al polígon de la Valldan o bé un gestor de residus.


Josep Lara, president del Consell Comarcal, ha manifestat que “d’aquesta manera es fa un nou pas per potenciar el reciclatge de residus”. Ara doncs, la ciutadania de Berga disposa d’un nou servei que contribuirà a tenir una comarca més sostenible. Lara ha demanat disculpes a la ciutadania per la demora i ha afirmat que “s’obre un nou període de col·laboració amb l’Ajuntament de Berga”.

Per altra banda, el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha celebrat que la ciutat ja tingui “el servei de deixalleria mòbil en funcionament i que la ciutadania pugui disposar d’aquests punts de recollida amb més freqüència”. Durant la roda de premsa també ha fet èmfasi en l’aposta que va fer la comarca en el model de gestió de residus fa dos anys i mig davant “la voluntat d’entendre la necessitat de gestionar correctament els residus i minimitzar-ne la producció. La deixalleria mòbil és un dels elements que ens faltava, el de donar la capacitat a la ciutadania de gestionar els residus d’una determinada mida que han d’anar a la deixalleria i que per les circumstàncies que siguin les persones no poden accedir-hi. El següent pas és donar una nova vida a aquests elements”.


Què s’hi pot portar i què no?


A la deixalleria mòbil s’hi poden dipositar residus com pintures, coles i vernissos sòlids i pastosos, piles i acumuladors, olis vegetals usats tancats en ampolles, tòners, medicaments, material tèxtil com roba o sabates, cintes de cassette i vídeo, CD i DVD, làmpades i fluorescents, petits aparells elèctrics i informàtics.

No s’hi poden dipositar residus barrejats i sense classificar, tant de particulars com de comerços i serveis. Els materials s’han de separar correctament segons les orientacions donades pels operaris i marcades en el manual d’explotació. Tampoc s’hi poden llençar el rebuig domèstic i tèxtil sanitari: bolquers, compreses, tampons, tovalloletes ensabonades, caixetins de tabac o residus que continguin amiant o fibrociment, entre d’altres.
 

 

Participació