Borredà considera que la deixalleria mòbil del Berguedà no cobreix amb la necessitat dels pobles petits

Aquest divendres, 30 de juliol, una llarga cua d’usuaris no van poder utilitzar el servei

02 d'agost del 2021
Actualitzat a les 10:27h
Cua a les 10 del matí esperant la deixalleria mòbil a Borredà
Cua a les 10 del matí esperant la deixalleria mòbil a Borredà | Isabel Escribano
Una vegada al mes es desplaça a Borredà la deixalleria mòbil del Consell Comarcal del Berguedà, una furgoneta equipada que funciona de manera itinerant per la comarca fent recollida dels residus especials que no es poden dipositar als contenidors, com ferralla, electrodomèstics, petits mobles, entre altres.

L’horari de recollida és d’11 del matí a les 6 de la tarda. El municipi de Borredà considera que “aquest servei funciona relativament bé tot l’any, però és clarament insuficient als mesos d’estiu”. A més, assenyalen que “de juny a setembre la deixalleria mòbil s’omple a la mitja hora d’arribar, i després ja no torna més”. Aquest fet va provocar frustració aquest divendres, 30 de juliol, en què una llarga cua d’usuaris van haver de tornar a casa amb els seus residus.

A partir del juny augmenta l’ocupació de les segones residències, i de manera proporcional puja el volum de deixalles. Aquest fet s’afegeix a l’incivisme (hi ha residus abandonats dies abans de la data estipulada per la seva recollida) i al mal ús que fan algunes empreses i particulars que aprofiten aquest servei per fer el buidatge de pisos sencers a cost 0, quan ho haurien de portar al servei permanent de la deixalleria comarcal.

Aquests tres factors han provocat una saturació del servei amb el consegüent malestar dels usuaris, que tot i intentar fer-ne el reciclatge correcte, ja fa mesos que s’han de tornar a emportar els residus a casa seva.