Manel Camp Quartet protagonitzarà la 18a edició del Memorial Ricard Cuadra

El concert serà el 30 de maig, el dissabte abans dels Quatre Fuets

Redacció
20 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:41h

Manel Camp i Llibert Fortuny porten les cançons més populars al món del jazz. Foto: Àlex Gómez Ribera


Ja fa 18 anys que músics berguedans de totes les formacions que toquen la música de la Patum s'ajunten el dissabte abans dels Quatre Fuets per recordar la figura de Ricard Cuadra i interpretar de diverses maneres les seves composicions. En total, vint-i-una ocasions per gaudir de les melodies patumaires de vint-i-una maneres diferents, si es compten els tres concerts que va organitzar els mateix commemorat. Enguany però, el concert adquirirà un aire diferent; comptarà amb la participació del Manel Camp Quartet, un conjunt de quatre músics que tocaran amb la Banda del Memorial, en un concert únic dirigit per Sergi Cuenca. 

 

Cartell del concert Memorial Ricard Cuadra

Aquest quartet està format pel mateix Manel Camp al piano, Horacio Fumero al contrabaix, Matthew Simon a la trompeta i Lluís Ribalta a la bateria. Quatre músics de llarga trajectòria sobre els escenaris, que combinen “el sentit de l'humor amb la bonhomia que els caracteritza”, segons ha informat l'Ajuntament de Berga. 

Pel que fa a Manel Camp, el líder del grup, és un dels músics més destacats de Catalunya. La seva tasca està estretament lligada al moviment de la Nova Cançó catalana, i ha enregistrat discs al costat d'intèrprets com Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Raimon o Joan Isaac entre d'altres. Horacio Fumero ha esdevingut una icona del jazz sobre els escenaris de Catalunya, de la mateixa manera que Matthew Simon, trompetista de referència obligada quan es parla de l'escena musical dels últims anys. Pel que fa a Lluís Ribalta, ressalta per la seva vessant polifacètica a la bateria. 

El concert Memorial Ricard Cuadra serà dissabte 30 de maig a la plaça de Sant Pere i, com cada any, també hi haurà la prèvia dijous 28 de maig a l'escenari del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. El preu de les entrades serà de 10 euros drets i 12 euros amb cadira. 
Arxivat a