Els Agents Rurals intercepten una persona del Berguedà en una intervenció contra el tràfic i comerç clandestí

Li han intervingut 482 ocells que transportava des de Cadis per vendre’ls a la Catalunya Central

29 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:14h
Els ocells estaven sent transportats en molt males condicions
Els ocells estaven sent transportats en molt males condicions | Agents Rurals
Els Agents Rurals han interceptat 482 ocells protegits en una intervenció contra el tràfic i comerç clandestí que una persona transportava des de Cadis per comercialitzar-los en mercats clandestins de la Catalunya Central. La persona a qui se li han intervingut els ocells és natural de la comarca del Berguedà i ja tenia antecedents administratius i penals per practicar la caça furtiva. De fet, havia estat condemnat per un delicte contra la fauna i sobre ell pesa encara una inhabilitació per practicar la caça i la pesca.

Els investigadors van poder detectar que aquesta persona hauria realitzat prèviament com a mínim tres viatges més d’aquesta tipologia. Llogava vehicles o furgonetes amb matrícules i models diferents per tal d’evitar el seguiment i la seva detecció. El Cos d’Agents Rurals ha obert diligències penals per un delicte contra la fauna protegida i ha traslladat les actuacions a la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia Provincial de Barcelona.

Els animals que s'han recuperat són 266 caderneres, 133 passerells, 82 verdums i 1 pinsà que es transportaven amb gàbies al maleter d'un vehicle, en unes condicions dolentes. Dotze passerells i 3 caderneres estaven mortes.

Els ocells intervinguts aquest dimecres han sigut traslladats pels agents a centres on passaran una revisió veterinària i iniciaran la seva recuperació i reintroducció al medi natural. Podrien haver arribat a moure 7.500 euros al mercat clandestí d’aquestes espècies.