Neus Munté es compromet amb el Centre de Dia de Guardiola de Berguedà

La consellera critica les declaracions sobre "electoralisme" del cap de llista del PPC al poble

Aida Morales
20 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:55h
L'alcaldessa de Guardiola i diputada Montserrat Ribera i la consellera Neus Munté
L'alcaldessa de Guardiola i diputada Montserrat Ribera i la consellera Neus Munté | Aida Morales

La consellera de Benestar i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha visitat aquest dimarts a la tarda el municipi de Guardiola de Berguedà, per donar suport a la candidatura de Convergència i Unió (CiU) encapçalada per Josep Lara, i per constatar el compromís del Govern amb la posada en marxa del Centre de Dia i posterior Residència. 

De fet, ha afirmat que la previsió és que, de cara al 2016, es pugui acreditar el centre per poder rebre prestacions econòmiques vinculades, un fet que permetria poder obrir amb ajudes per a aquelles persones que reuneixin els requisits. El següent pas, ha comentat, seria poder concertar places, una fita que, segons ha dit, la Generalitat té molt en ment, ja que la instal·lació està feta i és un centre necessari per a la comarca, tant pel que fa a distàncies, com pel gran nombre de gent gran. 

No obstant això, la consellera també ha avisat que “s'ha de fer bé i de manera sostenible”, i ha posat d'exemple el Tripartit i el Govern espanyol, per fer promeses que, econòmicament, no s'han sustentat. A més, en referència a l'executiu central, ha lamentat les retallades: “L'Estat ens ha retallat 240 milions d'euros en matèria de dependència; si no ens hagués retallat res, haguéssim pogut concertar 13.000 places de residència”. 

“Se'ns tanca l'aixeta des d'on no s'ha de tancar”, ha afegit l'alcaldessa de Guardiola i diputada al Parlament, Montserrat Ribera, en referència al Govern Espanyol. En aquest sentit, ha lamentat que, finalment, durant aquest mandat no s'hagi pogut tirar endavant el Centre de Dia, tot i que s'ha mostrat convençuda que, en el proper, es farà efectiu. 

 

El cap de llista de CiU a Guardiola de Berguedà, Josep Lara Foto: Aida Morales

En aquest marc, ha explicat que els 150.000 euros que va donar la Diputació de Barcelona per aquest propòsit s'han destinat a realitzar millores dels carrers i que, la intenció de CiU, és tornar a demanar aquesta quantitat a través d'un crèdit, quan el Govern hagi desencallat el procés. 

Per la seva part, Lara ha assegurat que el Centre de Dia “serà una realitat” per a tota aquella gent gran del municipi que vol envellir “de manera activa”. Aquesta, segons ha dit, serà una de les principals prioritats del seu govern, així com crear llocs de feina, molts dels quals poden anar vinculats al projecte. 

Crítiques al PPC

La consellera no ha volgut obviar les recents crítiques del cap de llista del Partit Popular català (PPC) al municipi, Jordi Carreras, en referència a “l'electoralisme” de la seva visita. “Lliçons per part del PP, cap ni una”, ha començat etzibant, i ha recordat que, a causa de les seves retallades, Catalunya ha perdut 240 milions d'euros destinats a dependència. 

A més, ha afirmat que Catalunya "és la segona comunitat autònoma després d'Andalusia on més s'ha retallat en aquesta matèria”, i ha lamentat que, per a Carreras, parlar del Centre de Dia vulgui dir “electoralisme”. 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Guardiola de Berguedà, 2007 i 2011
 

Acte de CiU a Guardiola de Berguedà amb la consellera Neus Munté Foto: Aida Morales

 

L'equip de CiU a Guardiola de Berguedà amb la consellera Neus Munté Foto: Aida Morales