Miquel Corbera i Gisela Carrión s’imposen en la primera edició de la Vertical-Trail-Berguedà

També es van proclamar campions de Catalunya de Trail Vertical

26 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:00h
Miquel Corbera i Jordi Bolet durant la cursa
Miquel Corbera i Jordi Bolet durant la cursa | Albert Codina
Aquest diumenge, 25 de juliol, Sant Jordi de Cercs va acollir la primera edició de la Vertical-Trail-Berguedà, que ha comptat pel Campionat de Catalunya de la modalitat. Miquel Corbera (CA Montornès) i Gisela Carrión (CE Penedès) van ser els més ràpids i es van proclamar campions en categoria absoluta.

Corbera, amb un temps de 40 minuts i 24 segons va completar els 4,6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1050 metres que exigia la cursa. Per altra banda, Carrión va guanyar en l’apartat femení amb una marca de 49 minuts i 3 segons.

El podi masculí el van completar Jordi Bolet, del JAB Berga, i Jonatan Mora, independent. L’atleta de Bellver de Cerdanya, Bolet, no va aconseguir seguir l’estela del líder i va arribar a línia d’arribada a menys d’un minut, concretament a 47 segons. Mora, més lluny, ho va fer a 2 minuts i 57 segons del vencedor.

En la categoria femenina, la victòria de Carrión va ser ajustada fins al final. La diferència entre la vencedora i Núria Gil, la segona classificada, va ser d’1 minut i 24 segons. Per darrere seu va completar el podi Íngrid Ruiz, a 30 segons de Gil.

En altres categories, Jan Torrella (JAB Berga) va quedar campió en la categoria Sub-18 masculí; Sergi Lladó (C.A. Laietana) en categoria Sub-20 masculí; Ariadna Garcia (JAB Berga) en categoria Sub-23 femení; Miquel Corbera (C.A. Montornès) en categoria Sub-23 masculí; Elisa Mas (Esportiu Penedès) en categoria F35 femení; i Jonatan Mora (independent) en categoria M35 masculí.

Per altra banda, també es va disputar una cursa Open (fora del Campionat de Catalunya). En categoria masculina, el podi va estar format per Marc Guardia (Monistrol Running – 9h Spo), Aleix Sellarés (Bages Esports – Rios Run) i David Oliva (Uexvic – Rarunning). I en l’apartat femení per Maria Butxaca (Mountain Runners Berguedà), Aida Pintó (Madteam) i Bianca Barquet (Running Vigia).

Les classificacions finals de la cursa es poden consultar al següent enllaç: Vertical-Trail-Berguedà