Joan Barniol assegura que el Parc de la Natura pot crear 500 llocs de feina

L'empresari defensa el projecte arran de les crítiques de la CUP durant el debat electoral de NacióBerguedà

Redacció
19 de maig del 2015
Actualitzat a les 22:24h
L'empresari berguedà Joan Barniol
L'empresari berguedà Joan Barniol | Aida Morales

L'empresari berguedà Joan Barniol Foto: Aida Morales


L'empresari berguedà propietari de Berga Resort i que a mitjans dels anys 90 va començar a impulsar el Parc de la Natura, Joan Barniol, no ha volgut restar indiferent després de les crítiques que la Candidatura d'Unitat Popultar (CUP) de Berga va realitzar al debat electoral de NacióBerguedà i En Cercle el passat diumenge, respecte d'aquest projecte. Segons ha afirmat, aquest parc pot crear fins a 500 llocs de feina estables, dels quals 100 directes i 400 indirectes, amb salaris que, en qualsevol cas, aniran “d'acord amb el conveni col·lectiu que els hi sigui d'aplicació”. 

Aquest és el primer element que Barniol ha volgut ressaltar en un comunicat enviat a la premsa, després que la candidata de la CUP, Montse Venturós, dubtés de les futures condicions de feina dels treballadors i critiqués el model de “parc temàtic” que, d'altra banda, creu que no aportarà beneficis al petit comerç de la ciutat. Durant la seva intervenció, Venturós també es va preguntar si qualsevol que hagi anat a Port Aventura, també ha passat per la botiga d'olives de Vila-seca.

Davant d'aquest fet, Barniol ha afirmat que “la ciutat de Berga pot beneficiar-se d'aquest projecte” mitjançant l'ampliació del vial que connectarà amb el carrer Pare Coll, del fet que el Parc de la Natura disposarà de places d'aparcament cèntriques i, d'altra banda, ha assegurat que el comerç de la ciutat “aprofitarà” aquest flux turístic. 

La proposta de Barniol, que es va realitzar fa més de 20 anys, no es va poder incloure en el seu moment en l'actual Pla d'Ordenació Municipal Urbanística (POUM) degut a una sentència contrària per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el juliol del 2010, que obligava a fer un nou planejament urbanístic de la zona de Mas d'en Bosch. 
Arxivat a