1 de 10
IGUALTAT

L’artista Elena Boix plasma a Olvan un mural per trencar amb els estereotips de gènere

L’objectiu és plasmar la llibertat de cada infant a desenvolupar-se al seu propi ritme

Elena Boix, pintant el mural a Olvan | Elena Boix
per Roger Simon, Olvan, Catalunya | 23 de juliol de 2021 a les 11:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Olvan, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha executat la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona, en els àmbits d’igualtat de gènere i de la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

L’artista Elena Boix, llicenciada en Belles Arts, amb una solvent trajectòria en el món de la il·lustració, dibuix i pintura, ha ideat, creat i plasmat el mural “Jugo al que vull”. La idea segons l’artista és la de “jugar per aprendre, per créixer, per ser més lliures”. Independentment del sexe i dels estereotips de la nostra societat. “Hem d’educar sense prejudicis ni idees preconcebudes, deixem-l@s ser!”, manifesta l’artista.


L’objectiu d’aquesta acció és plasmar la llibertat de cada infant a desenvolupar-se al seu propi ritme, i a no veure’s obligats a jugar en determinats jocs marcats pel sexe que van néixer. La diversitat sexual i de gènere és un dret de cada persona i es vol centrar en visualitzar els estereotips marcats per la societat en un mural on es representa un infant i les seves estones de joc. Uns jocs escollits pel mateix infant, sense idees preconcebudes ni estereotips, per normalitzar qualsevol joc i expressió afectiva i de gènere durant la infantesa.

El mural s’ha ubicat en la paret d’un parc infantil del municipi. Aquest fet també ajuda a contextualitzar el missatge, ja que es plasma una imatge d’un infant jugant. “La diversitat sexual, afectiva i de gènere es plasma en cada activitat i en cada etapa de la nostra vida”, conclou Boix.

 
Participació