ERC vol impulsar un Centre d'Interpretació de la Cultura Popular

Esquerra afirma que revitalitzar la Rasa dels Molins ha de ser un projecte de consens i a llarg termini

Redacció
19 de maig del 2015
Actualitzat el 20 de maig a les 10:56h
Roda de premsa d'ERC a Berga sobre propostes culturals
Roda de premsa d'ERC a Berga sobre propostes culturals | ERC

Un dels grans projectes d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga és que la ciutat esdevingui la capital de la cultura popular catalana. Ho ha defensat la seva candidata i cap de llista, Ermínia Altarriba, en diverses ocasions i debats, tot i que fins aquest dilluns a la tarda no havia presentat públicament i en extensió la seva materialització. 

Segons Altarriba, la punta de llança d'aquesta capitalitat ha de ser el projecte d'un Centre d'Interpretació de tota la Cultura Popular Catalana, que s'ubiqués a la part nord de la Rasa dels Molins i que, aprofitant la Patum, aplegués bona part de les festes populars catalanes de Catalunya. Aquesta seria una manera, segons apunta, d'atraure turisme i d'aprofitar realment la festa berguedana, proclamada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A més la seva instal·lació en aquesta zona permetria connectar el barri vell de la ciutat “per poder-lo revitalitzar”, i seria el projecte que faria descartar l'esperada Casa de la Patum.  

Una proposta, però, no ha agradat a la resta de candidats que, al debat electoral de NacióBerguedà el passat diumenge, van manifestar la seva disconformitat amb el fet d'ampliar el museu a tot el conjunt de festes populars catalanes ja que, segons van considerar, amb la Patum ja hi havia prou elements per consolidar un museu en sí. 

A part de les aportacions d'Altarriba, l'acte d'ERC també ha comptat amb la presència de l'arquitecte Pere Riera, que va dissenyar el projecte principal de la Rasa dels Molina, de Víctor Curull de la Fundació Societat i Cultura (FUSIC), i del candidat Josep Xoy. Aquest, que va estar a l'Ajuntament de Berga com a regidor de cultura fins el 2007, ha considerat el Centre d'Interpretació un “projecte estratègic de ciutat” i ha instat a no deixar-lo “en un calaix”. D'altra banda, també ha proposat incloure aquest centre en una xarxa nacional de museus dedicats a la cultura popular catalana. 

Amb tot, en el que tots polítics i experts s'han posat d'acord és en mantenir aquest projecte en el temps. “Una ciutat no només ha de fer el dia a dia, sinó que també ha de tenir un horitzó d'expectativa”, ha manifestat  Pere Riera.
 
 
Arxivat a