TURISME

Cercs estrena el dotzè punt de la comarca dotat amb serveis per autocaravanes i vehicles camperitzats

L’espai condicionat ofereix als viatgers la possibilitat de descarregar les aigües grises i brutes de les autocaravanes i disposar d’energia elèctrica i aigua

per Roger Simon, Cercs, Catalunya | 21 de juliol de 2021 a les 16:51 |
Abel Garcia, Jesús Calderer i Josep Lara durant la roda de premsa | Roger Simon
Cercs ha estat l’últim municipi de la comarca en habilitar un punt dotat amb serveis per autocaravanes i vehicles camperitzats. S’ha col·locat justament a Sant Corneli perquè dona cobertura al turisme que va a visitar les Mines de Cercs i la colònia minera, i també potencia l’esport a la muntanya que va des dels Rasos de Peguera i l’Ensija, i per l’altra banda, l’oferta d’activitats que ofereix el pantà de la Baells.

Jesús Calderer, alcalde de Cercs, ha manifestat que “hem d’apostar per aquestes infraestructures que ajudaran a portar aquest turisme que és potent i bo, a més que el caravàning està tenint un augment exponencial a tot arreu”.


Per altra banda, Abel Garcia, conseller de Turisme Actiu, ha explicat que “el que realment estem fent és una aposta decidida per equipar una de les grans riqueses que tenim com a comarca, que és el medi natural, amb petites infraestructures per tal que es respecti el medi natural i els serveis que podem prestar en aquest públic cada vegada més nombrós”. A més, ha afegit que “aquest turisme que fa esport i activitat a la comarca, ens aporta uns ingressos en els establiments comercials”.

Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, ha fet èmfasi en la unificació de criteris amb l’objectiu que tots els punts funcionin de la mateixa manera. També ha volgut incidir en l’eliminació de les aigües fecals. “Hi havia moltes dificultats per eliminar-les, perquè són realment perjudicials pel medi ambient, i amb aquest equipament podem canalitzar-les”.


El Berguedà ja disposa de 12 punts dotats amb serveis per autocaravanes


Amb un total de 12 punts, el Berguedà ha fet un salt endavant amb l’oferta per autocaravanes i vehicles camperitzats. Aquests punts es troben als municipis Castellar de n’Hug, la Pobla de Lillet, Bagà, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Fígols, Borredà, Vilada, Gironella, Puig-reig, Cercs i Montmajor.

Josep Lara, president del Consell Comarcal, ha constatat que el caravàning ha tingut augment considerable en els darrers anys, i a la comarca “estem apostant per aquesta mena de turisme”. “En aquests moments ja es disposa d’una xarxa important de punts dotats que estan repartits per tota la comarca”, ha conclòs Lara.

El punt d’arrencada d’aquesta xarxa de serveis va ser la creació de l’Estació de Trail del Berguedà, el 2018. Fins aquell moment no existia aquesta oferta a la comarca i els visitants que viatjaven en autocaravanes no disposaven d’espais condicionats per aturar-s’hi. Arran de la posada en servei de l’Estació de Trail, el Consell Comarcal del Berguedà va assumir íntegrament la zona d’autocaravanes dels municipis de La Pobla de Lillet, Bagà, Sant Julià de Cerdanyola i Guardiola de Berguedà.

Veient els bons resultats d’aquesta iniciativa, la conselleria de Turisme Actiu del Berguedà va redoblar l’aposta per condicionar nous espais. En el marc del Pla de Foment Territorial de Turisme de l’any 2018 i en col·laboració estreta amb els ajuntaments de Puig-reig, Gironella i Castellar de n’Hug, es van realitzar diversos projectes relacionats amb l’estacionament d’autocaravanes i vehicles camperitzats.

Posteriorment, entre el 2020 i el 2021, Consell Comarcal del Berguedà ha dut a terme un projecte territorial de desplegament de zones d’autocaravanes a diversos municipis: Castellar de n’Hug, Vilada, Borredà, Cercs, Avià i Montmajor.

Tots els espais condicionats al Berguedà, concebuts per realitzar-hi estades de curta estada, ofereixen als viatgers la possibilitat de descarregar les aigües grises i les brutes de les autocaravanes i disposar d’energia elèctrica i aigua previ pagament.
 

 

Participació