La CGT denuncia a Treball per la situació límit que viu la residència Mont-Martí de Puig-reig

Alguns treballadors han fet una carta a direcció exposant la greu situació i demanant solucions

20 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:42h
Residència Mont-Martí de Puig-reig
Residència Mont-Martí de Puig-reig | DV
La CGT Berguedà ha denunciat, aquest dilluns, a la Inspecció de Treball la situació límit que està vivint la residència Mont-Martí de Puig-reig. El sindicat al·lega en un manifest, que porta des de principis de l’any 2021 “sense prou personal per cobrir els llocs de feina imprescindibles per poder dur a terme la nostra tasca professional i atendre a tots els usuaris correctament”.

L’11 de juliol es va arribar al límit amb fets com haver de repartir medicació en la Unitat de Discapacitats Psíquics (UDP) sense tenir la formació necessària; no poder fer les cures necessàries als usuaris ni de UDP ni de geriatria; a més, de no poder preparar la medicació als usuaris que marxen el cap de setmana amb les famílies. “Aquests fets han provocat situacions de nervis, estrès i problemes diversos als usuaris, a les famílies i als treballadors/es”, ha argumentat la CGT del Berguedà.

A causa del poc personal de l’empresa, molts treballadors es veuen forçats a haver de doblar el torn amb jornades superiors al que marca la llei. “Els/les que fan aquests torns no es troben en òptimes condicions, lògicament”, manifesta el sindicat. Una altra deficiència que es denuncia són les ràtios massa elevades, més del que permet la llei tenint un cuidador per 12 usuaris amb discapacitat física i psíquica, alguns amb un alt grau de dependència.

El fet que l’empresa estigui al corrent de la situació i no hi posi solució, alguns treballadors han fet una carta a direcció exposant la greu situació i demanant solucions. A més, des de la Secció Sindicat de la CGT han denunciat a la Inspecció de Treball la situació límit.
 
Arxivat a