Les associacions de veïns de Berga preocupades per l’estat de la via pública

Demanen a l’Ajuntament berguedà i al Consell Comarcal que actuïn de forma imminent

19 de juliol del 2021
Un dels carrers del centre històric de Berga
Un dels carrers del centre històric de Berga | Aida Morales
Les associacions de veïns dels diversos barris de Berga, juntament amb l’entitat comercial de la ciutat, Bergacomercial, van reunir-se al mes passat per posar en comú la visió que tenen de la ciutat i les problemàtiques que detecten, amb la intenció d’anar tots en la mateixa direcció i sumar esforços.

La preocupació més gran que tenen és l’estat de la via pública. En el comunicat manifesten que “els carrers de la nostra ciutat cada dia estan més bruts, més foscos, més insegurs, hi ha més actituds incíviques, i això perjudica la imatge de la ciutat i sobretot perjudica la vida dels qui hi vivim, els qui desenvolupem una activitat econòmica i els que ens vénen a veure”.

És per això, que demanen a l’Ajuntament de Berga i al Consell Comarcal del Berguedà que actuïn de forma imminent per resoldre els quatre següents punts:
  • Renovació del contracte de neteja. Consideren que la ciutat de Berga “necessita una neteja de millor qualitat i quantitat que no pas el servei que s’està realitzant en l’actualitat”, i creuen que “posant al dia el contracte de neteja de la via pública es podria resoldre aquesta problemàtica”.
  • Millora del porta a porta. Juntament amb el punt anterior, és el que afecta més la imatge i la vida de la ciutat. “Necessitem una deixalleria mòbil, un millor servei de recollida de voluminosos, i un millor control del sistema: informadors, seguiment de conductes incíviques i sancions. Aquesta falta d’aplicació de la vigilància necessària ha produït deixadesa i un augment de conductes incíviques”, recalquen les associacions.
  • Càmeres de seguretat al carrer Major i al Barri Vell. Una eina que ajudarà a millorar la seguretat i a perseguir conductes incíviques, com els abandonaments, circulació prohibida de vehicles i bicicletes, etc.
  • Ordenança de civisme. Es necessita “una eina que ens permeti regular i sobretot disminuir totes aquestes conductes que s’estan portant a terme a la ciutat, que cada cop van a més i que no estaven contemplades en l’ordenança actual”, remarquen el conjunt d'associacions.
Per acabar, tant les associacions com Bergacomercial consideren que aquests quatre punts són de vital importància i necessaris d’abordar-los ràpidament. A més, han cregut oportú donar una última oportunitat a l’Administració abans de plantejar accions de protesta pel que consideren que és un problema molt greu. Tot i això, estan oberts al diàleg i amb la mà estesa per treballar conjuntament a assolir els objectius de fer una Berga millor, i alhora, compromeses i vigilants per defensar els interessos dels veïns, veïnes i establiments comercials de la ciutat.
 
Arxivat a