Tornen els ingressats per Covid-19 a l’Hospital Sant Bernabé de Berga

Segons les dades oficials del Departament de Salut, hi ha quatre persones del Berguedà ingressades

19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 16:07h
Hospital Sant Bernabé de Berga
Hospital Sant Bernabé de Berga | Pilar Màrquez Ambròs
La ciutat de Berga ha registrat 44 casos positius diagnosticats amb PCR durant l’última setmana, 7 menys que la setmana anterior, i també s’han comptabilitzat 85 casos positius en els darrers 14 dies, que suposa un augment de +12 casos tenint en compte l’última setmana.

Actualment, l’índex de rebrot és de 451,15 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha rebaixat respecte a la setmana anterior (835,36). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha baixat fins a situar-se en els 0,95 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir del mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Pel que fa a les tres residències de la ciutat: la residència Sant Bernabé, la residència municipal i la residència Nostra Senyora de Queralt, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents ni entre el personal laboral

Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, la comunicació sobre la situació hospitalària a Berga no ha estat tramesa pel departament de comunicació del Servei Català de la Salut des del passat 9 de juny, a causa de la millora de la situació epidemiològica. Es va informar que només es proporcionarien les dades quan es produïssin canvis rellevants.

En les últimes dues setmanes s’ha registrat un augment del nombre de casos positius diagnosticats al conjunt del Berguedà. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut, hi ha 4 persones de la comarca que han estat ingressades per Covid-19 durant el període comprès entre el 9 i el 15 de juliol.

 
Arxivat a