Gironella, Berga i Puig-reig conviden als joves a fer esports d’aventura

Es portarà a terme fins al mes de desembre, amb un intensiu al mes d’agost

Redacció
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 17:22h
Inici del programa
Inici del programa | Daysi Larrubia / CC Berguedà
La setmana anterior va engegar a Puig-reig, Gironella i Berga la segona edició del projecte "Apunta't a l'Esport d'Aventura!", una proposta esportiva destinada a joves d'entre 14 i 18 anys d'aquests municipis, organitzada pels tres ajuntaments en col·laboració amb el Consell Comarcal del Berguedà i amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona, que enguany ha ofert un assessorament específic sobre l'aplicació a aquest programa esportiu de mesures preventives davant la Covid-19.

"Apunta't a l'Esport d'Aventura!" es desenvolupa de manera simultània als tres municipis, a partir d'una activitat esportiva setmanal, des d'aquesta setmana fins al mes de desembre d'enguany, amb un intensiu al mes d'agost. El tret de sortida va ser aquest dilluns, 12 de juliol, a Puig-reig -que lidera aquesta edició 2021- i a Berga. Dimarts 13 va ser el torn de Gironella. 

La finalitat d'aquesta acció és el foment de l'esport entre els joves, la generació d'espais de trobada positius i significatius entre iguals, l'educació en valors, el coneixement dels diferents recursos existents al territori, així com dels principals agents i entitats vinculades a l'esport dels municipis i de la comarca. 

El projecte es porta a terme en horari de tarda i es fan activitats d'aventura com kayak, tirolina, segway, descens de barrancs, hípica, espeleologia, quads, entre d'altres, així com activitats organitzades per les entitats esportives dels municipis i la comarca, com futbol, handbol,  bàsquet, voleibol o atletisme. Totes les activitats es fan garantint les mesures de protecció sanitària contra la Covid-19

En el grup motor del projecte participen les regidories d'Esport i de Joventut dels tres consistoris i el personal tècnic d'esports i de dinamització cívica d'emancipació juvenil del Consell Comarcal del Berguedà.