La Polifònica de Puig-reig participa en el concert «Per tu, Catalunya» al Palau de la Música

Salvador Brotons i Josep Maria Sauret seran els encarregats de dirigir el concert

Redacció
19 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:29h
Polifònica de Puig-reig, en una foto d'arxiu
Polifònica de Puig-reig, en una foto d'arxiu | Polifònica de Puig-reig
La Coral Polifònica de Puig-reig, juntament amb la Cobla Mediterrània i el percussionista, Robert Armengol, participaran en el concert Per tu, Catalunya, dirigit per Salvador Brotons i Josep Maria Sauret. El Palau de la Música serà l’escenari on es podrà gaudir d’aquesta actuació el proper dimarts, 20 de juliol, a les 19 hores de la tarda. La compra d’entrades es pot fer a través del següent enllaç.

El concert Per tu, Catalunya és una creació original del director d’orquestra Josep Maria Sauret, com a homenatge a la gran música de concert per a cobla, i per a cor i cobla. Una oportunitat que servirà per posar en valor la complicitat mútua que enlaira el valor de la tradició catalana, i també de la contemporaneïtat musical.

L’actuació forma part del cicle Tardes al Palau i ha estat organitzat per la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música. Dins del concert es farà la presentació del poema simfònic Fa 600 anys, escrit per a cobla i percussió per Salvador Brotons. L’obra és una celebració del naixement de la Generalitat de Catalunya quan Pere III el Cerimoniós, nascut a Balaguer el 1319, va convocar les Corts Catalanes el 1359 per a impulsar la institucionalització de la Generalitat.  Inspirat en aquest fet, Brotons compon aquest poema simfònic, en què descriu els orígens i el desplegament històric de la Generalitat de Catalunya amb totes les seves lluites i anhels, i amb un final brillant i esperançador.

Les obres que configuren tot el programa formen part del llegat emblemàtic de la música catalana, com Puigsoliu de Joaquim Serra, i obres d’Eduard Toldrà, Josep Maria Ruera, Francesc Pujol, Felix Martínez Comín, Josep Saderra, Antoni Perez Moya i Manuel Oltra. Unes peces que traspassen el seu caràcter original per convertir-se en obres universals.