Ivan Sánchez, escollit nou alcalde de Berga

El primer tinent d’alcalde substitueix a Montse Venturós després que deixés l’alcaldia per motius de salut

16 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:27h
L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez
L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez | Roger Simon
El primer tinent d’alcalde, Ivan Sánchez i Rodriguez ha estat escollit nou alcalde de Berga en el ple d’investidura, celebrat aquesta tarda, amb els vots dels vuit regidors de la CUP i dos d’Esquerra Republicana. Sánchez agafa el relleu de Montse Venturós, després que aquesta deixés l’alcaldia i la regidoria per motius de salut.

En el seu discurs, el nou alcalde ha remarcat de “no estar content del tot”, ja que ha esdevingut alcalde “perquè la Venturós ha hagut de deixar-ho per motius de salut”. Sánchez ha aprofitat per elogiar la seva feina durant els sis anys que va estar al capdavant del consistori. “Serà recordada com una de les millors alcaldesses de Berga”, ha afegit.

Pel que fa a la gestió del govern, el nou alcalde ha afirmat que s’hauran de “canviar diverses coses, no perquè la gent no ens critiqui, sinó perquè creiem que Berga ha de ser una ciutat amable, agradable per passejar, on vingui de gust viure i ho puguis fer amb treball i habitatge digne”. En l’àmbit local, l’alcalde ha anunciat que “ben aviat arribaran projectes importants, s’iniciaran obres que fa temps que es reclamen i es tancaran carpetes i contenciosos que malauradament fa molts anys que hipotequen Berga i els berguedans. A més ha advertit que “els propers dos anys no seran gens fàcils, però si d’il·lusionants”. Tot i això, ha remarcat que caldrà treballar per Berga amb tots els grups municipals per reduir les conseqüències que portarà la Covid-19.

En l’acte d’investidura també hi han estat presents la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit,  la diputada al Parlament, Alba Camps, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara.

Montse Venturós va anunciar fa deu dies la seva renúncia com a alcaldessa de Berga, després de cinc mesos de baixa per problemes de salut. Una última intervenció que va denunciar l’estigma que pateixen les persones amb trastorns mentals.

Els partits municipals li desitgen el millor com a alcalde
Ferran Aymerich, de Junts per Berga i cap de l’oposició, ha remarcat que Sánchez “no era la persona que hauríem proposat com a alcaldable, però sí que és el millor candidat que creiem que la CUP hauria pogut presentar”. Aymerich li ha demanat a Sánchez que “alineï l’equip de govern, que no és de 8 regidors, sinó de 10” i que no li “tremoli el braç a l’hora de prendre decisions”. Per part d’Esquerra, l’altre partit del govern, Ramon Camps li desitja “tots els èxits del món, perquè seran compartits”. A més, Camps confia “en seguir treballant plegats”. Per últim, Abel Garcia, del PSC, ha desitjat a Sánchez que sigui el millor alcalde que ha tingut la ciutat d’aquí al 2023, “perquè aquests èxits seran el millor per a tots i totes”.

Nou regidor a l'Ajuntament
El ple d’investidura també ha servit per donar la benvinguda al nou regidor, Andreu Comas, que ocuparà l’acta que va deixar Venturós. Comas ocupava el número 17 en la llista electoral amb la qual la CUP va concórrer a les eleccions municipals de 2019 i ha pogut ocupar l’acta vacant després que s’hagin produït les renúncies individuals al càrrec de regidor/a de les 8 persones que el precedien en la llista electoral.
 
Arxivat a