El Jove Projecte Orquestral, dirigit per Josep Maria Sauret, farà parada a Puig-reig

El concert serà el diumenge, 18 de juliol, al Pavelló Municipal en el marc del 41è Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre

Redacció
15 de juliol del 2021
Actualitzat a les 18:34h
El Jove Projecte Orquestral, dirigit per Josep Maria Sauret, farà parada a Puig-reig
El Jove Projecte Orquestral, dirigit per Josep Maria Sauret, farà parada a Puig-reig | Ramon Ferrandis
El Jove Projecte Orquestral que dirigeix Josep Maria Sauret viurà aquest mes de juliol una gira de tres concerts per diferents escenaris del Berguedà i del Vallès Oriental. Una iniciativa musical creada el 2018 que ha pogut reunir una seixantena de joves talents del país. Al Berguedà, el Concert Simfònic de Joves talents actuarà el diumenge, 18 de juliol, al Pavelló de Puig-reig, en el marc del 41è Festival Internacional de Cant Coral de la Catalunya Centre. Les entrades pel concert es poden aconseguir al telèfon 93 838 00 05, o una hora abans a les taquilles.

El concert tindrà una durada de 70 minuts i el programa està compost per Capricis per a violí sol, de Jordi Cervelló, Concertino per a clarinet i cordes, també de Cervelló, Variacions Rococó per a violoncel i orquestra Opus 33, de P. I. Txaikovski, i la Simfonia nº 1 en Do Major Opus 21, de Beethoven.

El projecte
L’any 2018 Josep Maria Sauret lidera la creació del Jove Projecte Orquestral. Una formació simfònica que va fundar amb la intenció d’ajuntar una seixantena de joves músics catalans d’entre 15 i 25 anys, un projecte global a nivell de Catalunya. Es tracta de músics que han finalitzat la seva formació de grau professional o altres talents que han cursat o estan cursant els estudis superiors de música. Tot plegat permet que l’orquestra compti amb un gran talent i nivell musical.

El primer concert va tenir lloc el 17 de novembre de 2019 a la sala Francesc Tarafa de Granollers, on l’orquestra va poder gaudir de la seva primera posada en escena. Una audició durant la qual es va presentar un recull d’obres de Johannes Brahms, Joaquim Serra, Salvador Brotons i Andrew Lloyd Webber.

El director Josep Maria Sauret
Nascut a Barcelona, va iniciar els estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu. Posteriorment va realitzar els estudis de Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb el mestre Albert Argudo, on va obtenir al final de la carrera el Premi d’Honor en Direcció d’Orquestra. El 2003 va conèixer Mariss Jansons, que el va convidar a rebre el seu mestratge a la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, a Munich. Ha produït i dirigit concerts orquestrals amb els solistes de l’Orquestra Simfònica de Barcelona-Nacional de Catalunya i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Ha estat convidat a dirigir la Hungarian Radio SymphonyOrchestra, la Capella de Sant Petersburg, la Szeged Symphony Orchestra d’Hongria, la Filharmonia Slaska i l’Arthur Rubinstein Philharmonic Orchestra de Polònia, la Gürzenich Kammerorchester Köln, la Junge Philharmonie Köln, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, l’Orquestra de Cambra Catalana, la Banda Municipal de Barcelona, la Cobla Mediterrània i la Polifònica de Puig-reig, entre altres.

Des de 2018 és director-fundador del Jove Projecte Orquestral, una orquestra simfònica de joves talents. I actualment també exerceix com a professor del Conservatori Professional de Música Josep Maria Ruera de Granollers.
 
Arxivat a