Neix la Federació de Comerç del Berguedà

Aquest dimarts, 13 de juliol, representants de les UBICS de la comarca van votar a favor de la seva constitució

Redacció
15 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:21h
Comerços del passeig de la Indústria, a Berga
Comerços del passeig de la Indústria, a Berga | Ajuntament de Berga
La Federació de Comerç del Berguedà, ja ha quedat formalment constituïda. El passat dia 13 de juliol es van reunir representants de les UBICS de la comarca de les següents poblacions: Bagà, Berga, Casserres, Gironella i Puig-reig, i van votar a favor de la constitució de la Federació de Comerç Berguedà. En la reunió es van prendre els següents acords de constitució:
 
  • Aprovació dels Estatuts de la Federació de Comerç del Berguedà.
  • La Federació la formen les UBICS de la comarca, per tant, es va crear una UBIC Berguedà per ajuntar tots els establiments comercials que no disposin d’associació de comerciants en el seu municipi. D’aquesta manera asseguren que tots els establiments comercials podran estar representats a la Federació.
  • Elecció de la Junta amb dos membres de cada UBIC.
  • Elecció de càrrecs: Xavi Orcajo (UBIC Berga – Bergacomercial) com a president, Eva Gorchs (UBIC Puig-reig) com a vicepresidenta), Maria Basart (ACEBagà) com a tresorera, i Jessica Simon (Associació de Comerciants de Gironella) com a secretària.

La Federació de Comerç del Berguedà (FCB) neix amb la intenció de poder coordinar totes les Unions de Botiguers i Comerciants de la Comarca del Berguedà i assolir objectius com fer campanyes comercials conjuntes; fer créixer la promoció econòmica del sector a la comarca; afrontar conjuntament els reptes de futur com són la modernització i la digitalització; i mancomunar despeses i gestions de totes elles.

Tot això ha de permetre millorar la visibilitat de tota l’oferta comercial del Berguedà i ser atractius pel consumidor local, sent conscients de la fuga de consum que es pateix. I, alhora, poder créixer en municipis que han anat perdent comerç.