DESIGUALTAT

La comissió ACEB Suma apropa el món empresarial en femení a sis escoles del Berguedà

La iniciativa pretén desmitificar la imatge estereotipada de l’empresari/ària i donar una visió més útil i dinàmica de l’emprenedoria

Escola Sant Martí de Puig-reig | ACEB Suma
per Roger Simon, Berga, Catalunya | 13 de juliol de 2021 a les 18:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’ACEB Suma, la comissió d’empresàries i directives integrada a l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, ha visitat durant 6 mesos a sis escoles de la comarca per transmetre als alumnes de cicle superior (5è i 6è) una nova imatge de les empreses i l’emprenedoria.

Aquesta iniciativa pretén desmitificar la imatge estereotipada de l’empresari/ària i donar una visió més útil i dinàmica de l’emprenedoria. Durant les xerrades es posa sobre la taula el resum de l’activitat professional de les ponents, es dona a conèixer les empreses berguedanes i es tracta la representació femenina en el món empresarial. Així doncs, es reflexiona sobre la desigualtat de gènere.


Les escoles que han participat en el primer cicle de xerrades han estat l’Escola Sant Martí de Puig-reig, l’Escola Princesa Làscaris de Casserres, l’Escola Gira-sol de Montmajor, l’Escola d’Olvan, l’Escola Xarxa de Berga i l’Escola Sant Salvador de Sant Jordi de Cercs.

Judith Vinyes, membre de la comissió ACEB Suma i ponent, afirma que “les xerrades del grup de treball del projecte Escola, Dona i Empresa han posat de manifest que encara hi ha una gran feina a fer per eliminar els estereotips respecte a feines d’homes i de dones.” Pel que fa a la coneixença del territori per part de l’alumnat, Vinyes comenta que “hem vist un alt coneixement del concepte empresa dins el món que ens envolta al dia a dia i també cares de sorpresa quan hem ensenyat empreses berguedanes de diferents sectors, com per exemple indústries alimentàries, metal·lúrgiques, enginyeries, tècniques, industrials, i moltes altres.


A més, Vinyes explica que “l’any vinent ja tenim tres escoles en planificació i tres més esperant resposta. És un projecte molt interessant i del qual esperem treure un ampli ventall de visions i conclusions, per més endavant fer un estudi més acurat.”
 

 

Participació