1 de 10
URBANISME

Presenten a Viladomiu Vell els projectes urbanístics per revitalitzar les colònies

Els projectes han estat elaborats per estudiants del màster d’arquitectura de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), vinculada a la UPC

Presentació dels projectes urbanístics a Viladomiu Vell | Ajuntament de Gironella
per Redacció, Gironella, Catalunya | 12 de juliol de 2021 a les 18:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest cap de setmana la colònia de Viladomiu Vell va acollir la presentació dels projectes urbanístics per revitalitzar les colònies del municipi de la mà dels estudiants del màster d’arquitectura de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), vinculada a la UPC. Els projectes presentats es poden consultar en aquest enllaç.

En total es van presentar 18 projectes dividits en 4 àmbits, 3 projectes referent al teixit residencial, 6 al teixit industrial, 3 a habitatges – teixit industrial i 6 a espai públic i paisatge. David Font, alcalde de Gironella, explica que aquesta iniciativa “ha estat una sacsejada veïnal i al municipi de com podem donar la volta a les colònies industrials, plenes de patrimoni, i donar-hi una nova oportunitat.”


El consistori ja ha fet un ajustament en el planejament urbanístic per facilitar la transformació d’aquests espais industrials amb altres usos, facilitant així les possibilitats que aquests projectes puguin acabar sent, en un futur, una realitat, comenta Font.

El projecte es va iniciar l’any 2018, amb la visita dels estudiants al municipi per conèixer l’entorn. Més endavant, van fer una estada, un debat col·lectiu i una jornada de participació oberta, activitats que van comptar amb la participació dels veïns de les colònies. 
Participació