FESTIVALS

Puig-reig adapta el Festival Internacional de Cant Coral a la situació pandèmica

S’ha optat per un format diferent amb un concert orquestral, quatre audicions de sardanes i un concert coral amb formacions de casa i d’Albert Guinovart

per Redacció, Puig-reig, Catalunya | 12 de juliol de 2021 a les 17:47 |
Festival Internacional de Cant Coral, en l'edició del 2019 | Cedida
Puig-reig no renuncia a l’organització del Festival Internacional de Cant Coral de la Catalunya Centre, però ho fa amb un format totalment diferent de l’habitual. La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a la Polifònica de Puig-reig i a l’Ajuntament de Puig-reig a reformular el tradicional certamen, davant de la impossibilitat de portar corals d’arreu durant una setmana a Catalunya, tenint en compte les restriccions sanitàries i de seguretat dels darrers mesos. No obstant això, l’organització ha treballat per mantenir una programació musical de nivell que inclourà un concert orquestral i quatre audicions de sardanes aquest juliol, i un concert coral el mes d’octubre.

Tal com ha explicat la presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera, s’ha volgut mantenir mínimament el festival, que arriba a la 41a edició, però malauradament sense poder portar a Puig-reig formacions vocals de nivell d’arreu del món. “Ja vam veure fa uns mesos que el format tradicional no era viable, per la impossibilitat de les corals de viatjar, però al final hem aconseguit un programa molt atractiu i interessant”, ha assegurat Riera, que combina diversos estils de música més enllà del cant coral, “per això hi hem afegit l’epígraf de música i cant” ha destacat.


Els primers concerts, en format d’audició de sardanes, ja estan en dansa des del primer dimecres de juliol. Cada setmana, els dimecres a 2/4 de 10 del vespre, la plaça Nova acull una formació de cobla. De moment ja ha actuat la Cobla Montgrins, aquest dimecres 14 de juliol serà el torn de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona; el dimecres 21, de la Cobla La Principal de la Bisbal i tancarà el cicle la Cobla Lluïsos de Taradell el proper 28 de juliol.

Paral·lelament, aquest proper diumenge 18 de juliol, el Pavelló d’Esports acollirà el concert Jove Projecte Orquestral, amb Júlia Conangla i Carla Conangla com a solistes, entre d’altres. El concert aplegarà una orquestra formada per joves músics d’arreu dirigits per Josep Maria Sauret. Les entrades costaran 10 euros a taquilla i es poden comprar anticipades a partir del 12 de juliol a Iglesias Fotògrafs.


La darrera proposta d’aquesta edició especial del festival es farà esperar fins al diumenge 17 d’octubre. Serà la part coral del certamen amb un concert amb el Te Deum d’Albert Guinovart i una selecció de musicals interpretats per la Polifònica de Puig-reig, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i amb Albert Guinovart al Piano. A més, actuaran com a solistes el tenor Roger Padullés i la soprano Mireia Dolç; amb l’acompanyament de David Malet a l’orgue i la direcció de Xavier Puig
 
 

 

Participació