CORONAVIRUS

Continuen pujant els positius de Covid-19 a la ciutat de Berga en l’última setmana

Els positius amb PCR s’han enfilat fins als 51 en els darrers 7 dies

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 12 de juliol de 2021 a les 13:42 |
Una infermera extraient una mostra per fer una prova PCR a una dona | ACN
La ciutat de Berga ha registrat 51 casos positius diagnosticats amb PCR durant l’última setmana, 25 més que la setmana anterior, i també s’han comptabilitzat 73 casos positius en els darrers 14 dies, que suposa un augment de +46 casos tenint en compte l’última setmana.

Actualment, l’índex de rebrot és de 835,36 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que ha augmentat considerablement respecte a la setmana anterior (444,32 punts). En canvi, la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha rebaixat fins a situar-se en els 1,91 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.


Pel que fa a les tres residències de la ciutat: la residència Sant Bernabé, la residència municipal i la residència Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.

Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, segons les dades facilitades pel Departament de Salut, s’ha mantingut estable i no ha experimentat canvis en l’últim mes. Per tant, l’hospital berguedà continua una setmana més sense persones ingressades per Covid-19. Pel que fa a la comunicació de les xifres, el departament de comunicació del Servei Català de la Salut només proporcionarà les dades quan es produeixin canvis rellevants en la situació.


En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 a l’Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.

Altres notícies que et poden interessar
  

 

Participació