El PSC pregunta al Parlament sobre els ajuts que reben les colònies industrials del Berguedà

Considera que té un” valor patrimonial immens” i no volen contemplar el “seu progressiu deteriorament fins que ja no pugui ser salvat”

12 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:46h
Colònia Vidal
Colònia Vidal | Diputació de Barcelona
El grup parlamentari del PSC ha presentat, a instàncies del diputat Cristòfol Gimeno, una pregunta per escrit al Parlament de Catalunya, per conèixer de forma oficial els ajuts i inversions realitzades, de forma directa per la Generalitat, o mitjançant ajuts concedits als ajuntaments o al Consell Comarcal del Berguedà, sobre les colònies industrials del Llobregat.

En el comunicat, el Partit Socialista considera que “el conjunt de colònies industrials té un valor patrimonial immens, a nivell arquitectònic sí, però també històric, i no volem contemplar el seu progressiu deteriorament fins que ja no pugui ser salvat”. També al·leguen que “el Govern té el compromís i l’obligació d’actuar i concedir ajuts propis, però també vehicular-ne d’altres procedents de l’Estat, o de la Unió Europea. Aquesta triple implicació ha de poder permetre, en primer lloc, preservar el patrimoni, tot seguit, restaurar-lo, i finalment, donar-li utilitat pràctica”.

La qüestió portada al Parlament és conèixer quins ajuts ha destinat la Generalitat de Catalunya per a la preservació, adequació i millora de les colònies industrials, al llarg del riu Llobregat, a la comarca del Berguedà, entre els anys 2015 i 2020.

El PSC es troba a l’espera de la resposta, per així emprendreiniciatives parlamentàries adients per implementar partides en el pressupost de la Generalitat, però alhora reclamar aportacions d’altres administracions, per poder donar compliment al qual s’havia planificat anys enrere, sota la denominació de Pla de Recuperació de les Colònies Industrials del Berguedà.