PLE EXTRAORDINARI

L’Ajuntament de Berga pren coneixement de la renúncia a l’alcaldia de Montse Venturós

La fins ara alcaldessa de la capital del Berguedà va presentar, aquest dimarts, la seva renúncia per motius de salut

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 20:05 |
Montse Venturós anunciant la decisió d'abandonar l'alcaldia | Roger Simon
El ple extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Berga ha pres coneixement de la renúncia de Montse Venturós, com a alcaldessa de la ciutat i com a regidora de la corporació, que es va fer públic aquest dimarts “per motius de salut”. En la sessió extraordinària, celebrada aquesta tarda, s’ha fet oficial aquesta retirada.

L’alcaldessa va formalitzar ambdues renúncies mitjançant la presentació d’una instància al registre municipal el passat dimarts, 6 de juliol, una hora abans de la seva última compareixença pública. Els portaveus dels grups municipals de la CUP, ERC, JxB i PSC han agraït la tasca i la dedicació de l’alcaldessa, Montse Venturós, i també li han desitjat una ràpida recuperació de la seva baixa mèdica.


Un cop aprovada la renúncia, en els propers dies l'Ajuntament haurà de fer arribar a la Junta Electoral Central (JEC) el certificat de la sessió plenària en què s’ha fet la presa de coneixement de les renúncies de Venturós al càrrec d’alcaldessa i a l’acta de regidora per poder sol·licitar a la JEC la credencial del regidor/a que li correspondria ocupar la vacant.

Segons la llista electoral amb la qual la CUP va concórrer a les eleccions municipals de 2019, li pertocaria ocupar l’acta de regidora a Anna Boix Lladó (número 9), però ho farà Andreu Comas Gardner (número 17) perquè ha estat la persona escollida per l’assemblea de la CUP per ocupar la vacant. La seva elecció comportarà les renúncies individuals al càrrec de regidor/a de les 8 persones que precedien a Comas en la llista electoral per poder sol·licitar la seva credencial.


Venturós al capdavant de l'Ajuntament


La cupaire havia entrat al càrrec el 2015, però va ser inhabilitada durant mig any per no haver despenjat l'estelada de l'Ajuntament durant les eleccions al Parlament del 27 de setembre del 2015 i les del Congrés dels Diputats del 20 de desembre de 2015. Llavors va adquirir un paper d'alcaldessa simbòlica mentre un altre regidor de la formació ocupava el càrrec de facto.

Venturós, tot i aquest paper, mai va acatat la seva inhabilitació. De fet, va plantar el jutge en dues ocasions i només va anar a declarar quan va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra. Finalment, va recuperar l'alcaldia després de vèncer a les eleccions municipals d'ara fa dos anys.
 

 

Participació