RECOLLIDA SELECTIVA

Gironella aprova el conveni per poder recuperar el cànon de la recollida selectiva

Aquest cànon permet l’equilibri dels costs i poder implantar els compromisos adquirits en marc de la implantació del porta a porta

per Redacció, Gironella, Catalunya | 8 de juliol de 2021 a les 11:32 |
El consistori s’adhereix al conveni marc entre l’Agencia de Residus de Catalunya i Ecoembes | Ajuntament de Gironella
El ple de l’Ajuntament de Gironella, celebrat aquest dimarts, va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern el conveni d’adhesió al conveni marc entre l’Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes per poder recuperar directament el cànon de la recollida selectiva d’envasos, paper i cartró. 

David Font, alcalde del municipi, va explicar que l’Ajuntament tenia un conveni signat amb el Consell Comarcal del Berguedà vigent fins a 31 de desembre de 2020 pel retorn del cànon. “Davant la no resposta de l’entitat per renovar-lo, iniciem els tràmits per poder recuperar aquest tràmit directament des de l’Ajuntament”, va comentar Font. El cobrament d’aquest cànon, d’un valor aproximat de 120.000 €, permet l’equilibri dels costs i poder implantar els compromisos adquirits en marc de la implantació del porta a porta. El grup municipal d’Esquerra Republicana es va abstenir argumentant que segons un informe de GreenPeace, Ecoembes no és una empresa neta.


Aprovació del Document Únic de Protecció Civil


El segon punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació del DUPROCIM, el Document Únic de Protecció Civil Municipal, un document que recull les diferents tipologies d’emergències que afecten la zona i posa sobre la taula com actuar davant del pla INUNCAT, NEUCAT, INFOCAT O SISMCAT. David Font va explicar que fins ara es tenien diversos documents, un per cada tipus d’emergència, i aquest document permetrà tenir-ho tot unificat.

 

 

Participació