El Consell destinarà, com a mínim 100.000 euros, al Pacte per a la Reactivació Econòmica

S’ha aprovat per unanimitat després d’incloure’s amb urgència a l’ordre del dia de la sessió ordinària

08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:12h
Ple del Consell Comarcal del Berguedà, celebrat aquest dimarts, 7 de juliol
Ple del Consell Comarcal del Berguedà, celebrat aquest dimarts, 7 de juliol | CC Berguedà
El ple del Consell Comarcal del Berguedà, celebrat aquest dimecres, ha donat llum verda a la modificació del pressupost del 2021 que permetrà incloure una dotació econòmica d’almenys 100.000 euros al Pacte per a la reactivació econòmica. La moció s’ha aprovat per unanimitat després d’incloure’s amb urgència a l’ordre del dia de la sessió ordinària.

El Consell dona assistència al Pacte impulsat per l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), i mostra el ple suport a la constitució dels òrgans executius plantejats per dur-lo a terme. El ple d’ahir va decidir iniciar i tramitar una modificació del pressupost per a l’exercici 2021 per tal de dotar una partida amb una quantia econòmica no inferior als 100.000 euros anuals acordada amb l’òrgan gestor del Pacte per la reactivació econòmica del Berguedà.

El pressupost del Consell contemplarà una partida econòmica exclusivament destinada al Pacte per a la Reactivació Econòmica del Berguedà en el període 2021-2025. Ja a principis de març, l’Agència de Desenvolupament i l’ACEB van arribar a un acord per tirar endavant un primer paquet de polítiques reactives a curt i mig termini per revertir la situació de crisi que la covid-19 ha agreujat.

La moció constata que “el Berguedà, ara més que mai, necessita d’una implicació majúscula en la lluita contra la recessió econòmica del territori”. Per aquest motiu “els dos principals agents de promoció econòmica han col·laborat en l’objectiu de desenvolupar un pla de xoc ajustat al territori per tal de frenar algunes mesures com el despoblament, l’atracció de talent i nous ciutadans, polítiques favorables a l’establiment de nous negocis, innovació i digitalització del teixit comercial i productiu, així com una estratègia conjunta de tots els agents pel desenvolupament i comercialització del sector d’activitats econòmiques Berguedà-Olvan”.

Josep Lara, president del Consell, va dir que “ens hem de felicitar per haver estat capaços” de sumar esforços per  fer polítiques consensuades  per a  la reactivació econòmica a la comarca. Lara ha celebrat que “avui és un dia històric per la comarca del Berguedà. Per primera vegada tots els colors polítics anem a l’una juntament amb la patronal” per tirar endavant aquesta proposta. A més, ha manifestat que el Consell Comarcal  del Berguedà “ha de fer de pal de paller, però necessita  als municipis” per tirar endavant iniciatives com aquest pacte.