DIGITALITZACIÓ

L’Agència impulsa el programa Treball, Talent i Tecnologia en 27 municipis de la comarca

Té per objectiu promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia

per Redacció, Berga, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 18:53 |
Programa Treball, Talent i Tecnologia | ADBerguedà
Sota el nom “Activitats al món Rural”, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà posa en marxa el programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT), per incidir en la cadena de valor que engloba les activitats productives i d’elaboració del sector agrari, ramader i alimentari, així com totes les activitats relacionades: maquinària i materials, packaging, turisme rural, o altres serveis com assessoria, TIC i logística.

La digitalització de la societat en un món post-Covid és una realitat que obliga a les administracions públiques a promoure accions per tal d’enfortir el talent del capital humà i la capacitat productiva del territori. En aquest sentit, el programa TTT impulsa la tecnologia i l’acompanyament a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari.


Lluís Vall, president de l’ADBerguedà, considera que “arriba al Berguedà la primera oferta en matèria digital consensuada comarcalment. Hem d’aprofitar aquesta oportunitat perquè ningú es quedi enrere i puguem millorar les capacitats i habilitats de les persones i les empreses del Berguedà”.

En el marc del programa, es duran a terme accions tant per a les empreses d’aquest àmbit productiu com per a les persones que estan en cerca activa de feina. Pel sector empresarial, es realitzaran càpsules formatives de l’àmbit de la comercialització i digitalització, així com jornades, webinars i fires que, juntament amb accions de mentoratge i assessorament especialitzat en logística i comercialització del producte, afavoriran el creixement i la competitivitat empresarial.


La formació i capacitació de les persones en cerca activa de feina serà l’altra branca de treball d’aquest projecte. Es realitzaran formacions i seminaris per promoure la capacitació i qualificació de les persones per millorar de les competències digitals i incentivar la seva contractació a través de contractes bonificats. Aquesta setmana s’inicien els primers seminaris a Vilada, Gironella i Berga.

Com a elements diferenciadors, el TTT fomenta l’acció supramunicipal posant a disposició dels 27 ajuntaments socis del programa a una persona que es desplaçarà de manera itinerant per donar eines i recursos per a persones i empreses dels diferents municipis en l’àmbit digital.

El Projecte TTT Activitats al Món Rural Berguedà s'executarà de forma agrupada per un total de 27 municipis del Berguedà a través de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà : Avià, Bagà, Berga, Borredà, Capolat, Casserres Castell de l'Areny, Castellar de n'Hug, Castellar del Riu, Cercs, Fígols, Gironella, Gisclareny, Guardiola de Berguedà, L' Espunyola, La Nou de Berguedà, La Pobla de Lillet, La Quar, Montclar, Montmajor, Sagàs, Saldes, Sant Julià de Cerdanyola, Santa Maria de Merlès, Vallcebre, Vilada, Viver i Serrateix.
 

 

Participació