CORONAVIRUS

Es disparen els positius de Covid-19 a la ciutat de Berga en l’última setmana

Els positius amb PCR s’han enfilat fins als 26 en els darrers 7 dies

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 17:02 |
L'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb vista a la ciutat de Berga de fons | Pilar Màrquez Ambròs
La ciutat de Berga ha registrat 26 casos positius diagnosticats amb PCR durant l’última setmana, 24 més que la setmana anterior, i també s’han comptabilitzat 27 casos positius en els darrers 14 dies, que suposa un augment de +23 casos tenint en compte l’última setmana. Actualment, l’índex de rebrot és de 444,32 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que ha augmentat considerablement respecte a la setmana anterior (5,20 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha crescut fins a situar-se en els 2,71 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Pel que fa a les tres residències de la ciutat: la residencia Sant Bernabé, la residència municipal i la residència Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.


Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, segons les dades facilitades pel Departament de Salut, s’ha mantingut estable i no ha experimentat canvis en les últimes tres setmanes. Per tant, l’hospital berguedà continua una setmana més sense persones ingressades per Covid-19. Pel que fa a la comunicació de les xifres, el departament de comunicació del Servei Català de la Salut només proporcionarà les dades quan es produeixin canvis rellevants en la situació.

En referència a les xifres globals, des de l’inici de la pandèmia (8 de març de 2020), s’han donat 438 altes a persones que han estat ingressades per Covid-19 a l’Hospital de Berga i s’han registrat 75 defuncions.


Altres notícies que et poden interessar
​  

 

Participació