Èxit del Vieerfest de Puig-reig, tot i la limitació de l’aforament

La mostra gastronòmica només va poder comptar amb un aforament màxim de 300 persones

05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:50h
Vieerfest Essencials 2021
Vieerfest Essencials 2021 | Cedida
La cinquena edició del Vieerfest, celebrada aquest diumenge, 4 de juliol, a la colònia de Cal Marçal, va viure una situació excepcional per les restriccions d’aforament derivades per la Covid-19. La mostra que comptava en altres edicions amb milers de persones, enguany sols va poder oferir 300 entrades a la venda, que van exhaurir-se en pocs dies. Tot i això, es va conservar la idea principal del projecte i no hi va faltar la gastronomia, la cervesa artesana, la música i el patrimoni.

L’organització va haver de sobreposar-se a les restriccions i reduir el nombre de productors participants i el de visitants. Només 6 van ser els productors que van oferir aliments i begudes, respecte a 9 que hi solien participar en altres edicions. Tot i aquest fet, i la també reducció de visitants, les cues no hi van faltar per degustar els productes de proximitat dels comerços locals.  

Per la millor organització de la mostra es van habilitar dos torns amb un aforament màxim de 150 per cadascun. A més, l’espai escollit va permetre assignar taules amb diversos grups bombolla per evitar que els assistents es barregessin amb altres grups.

Els comerços convidats, a més d’oferir els seus productes, també van aprofitar per valorar positivament la mostra, tot i l’esforç de l’organització per adaptar-la a aquests nous temps. Tots ells esperen poder ser-hi en una altra edició, i recuperar el que s’havia viscut en les darreres quatre edicions viscudes abans de la pandèmia. Francesc Bertran, un dels organitzadors, també va fer un balanç positiu de la jornada i va assegurar que gràcies a “la bona resposta de la gent podem dir que tot ha sigut un èxit”.

La mostra que s’havia d’haver celebrat l’any anterior a l’Ametlla de Merola va ser suspesa per l’organització a causa de la Covid-19. En el moment de plantejar la celebració d’enguany, es va decidir ajornar-la per l’any següent i fer aquesta a Cal Marçal, que ja va ser seu del Vieerfest l’any 2018, però en un altre espai de la colònia.
 
Arxivat a