Puig-reig inicia les obres de sectorització de la xarxa d’aigua potable

L’actuació s’allargarà fins al mes d’octubre i pot provocar talls puntuals del subministrament d’aigua a la població

Redacció
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:45h
Puig-reig inicia les obres de sectorització de la xarxa d’aigua potable
Puig-reig inicia les obres de sectorització de la xarxa d’aigua potable | Ajuntament de Puig-reig
L’Ajuntament de Puig-reiginicia aquest juliol les obres de sectorització de la xarxa d’aigua potable del municipi, amb l’objectiu de controlar més acuradament el consum d’aigua i detectar fuites i mals usos d’una manera més ràpida i efectiva. Les obres s’allargaran fins al mes d’octubre.

A més de sectoritzar amb comptadors de lectura automàtica tota la xarxa de distribució, també es preveu una primera fase d’instal·lació de comptadors de lectura automàtica en els abonats que són grans consumidors. En els propers anys, s’ha previst una segona fase en la qual s’ampliarà la instal·lació d’aquest model de comptadors a tots els abonats del municipi. 

La sectorització de l’aigua suposarà obtenir un major control del consum, ja que el nou sistema  permetrà, amb la instal·lació d’un sistema de control telemàtic continuat i en temps real de tots els paràmetres, controlar els cabals subministrats per la planta ETAP a cada sector del municipi i els cabals consumits per cada un dels abonats.

Les obres comportaran talls d’aigua programats, que s’avisaran prèviament, i que duraran el mínim possible per a realitzar l’actuació. A més, però, es poden produir talls d’aigua puntuals derivats d’incidents o urgències que sorgeixin durant aquestes obres. En tot moment es procurarà que aquests talls siguin els mínims possibles i tinguin la mínima afectació a la població.

Des de l’Ajuntament de Puig-reig demanem paciència i disculpes amb antelació. Aquests treballs permetran garantir un consum d’aigua més eficient, una acció més que s’emmarca en el programa d’actuacions relacionades amb l’estalvi energètic i la sostenibilitat de recursos que realitzat, s’estan realitzant i es realitzaran amb posterioritat.
 
Arxivat a