Olvan dona gairebé 1.600 euros a la Creu Roja de la recol·lecta de la Festa de Sant Sebastià

Des de l’organització es va decidir que es faria una aportació a una entitat que treballés per les persones més necessitades de la comarca

28 de juny del 2021
Actualitzat a la 13:16h
Donació de gairebé 1.600 euros a la Creu Roja del Berguedà
Donació de gairebé 1.600 euros a la Creu Roja del Berguedà | Ajuntament d'Olvan
L’Ajuntament d’Olvan dona gairebé 1.600 euros a la Creu Roja de la recol·lecta de la Festa de Sant Sebastià. Celebrada en un context de confinament municipal, es va viure adaptant-ne el format. Els principals canvis van ser la restricció de la festa a nivell local i l’eliminació del conjunt d’actes que es fan a l’Ateneu a la tarda. Per altra banda es va mantenir l’acapte que es fa al poble uns dies abans i el dinar que les voluntàries van repartir pel municipi.

Tot això va comportar que els ingressos es mantinguessin, ja que l’aportació dels veïns va ser semblant a l’habitual, però en canvi hi va haver un volum de despeses menor, derivat d’una comanda d’aliments per al dinar molt més baixa i de l’anul·lació dels actes de l’Ateneu. Això va provocar que la festa es tanqués amb un superàvit de 1.580,41 euros positius.

Es va acordar amb el conjunt de voluntàries que formaven part de l’organització, en cas que es produís aquesta situació, es faria una aportació a una entitat que treballés per les persones més necessitades de la comarca, mantenint d’alguna manera, l’esperit de la Festa de Sant Sebastià.

L’entitat escollida per a l’aportació dels 1.580,41 euros va ser la Creu Roja del Berguedà, que treballa per facilitar alimentació infantil a les famílies i també materials com bolquers, higiene i altres elements indispensables per al creixement dels més petits. Es tracta d’una entitat que també es coordina amb els serveis socials dels Ajuntaments, i seguint les indicacions dels tècnics, va ser l’entitat recomanada per fer efectiva la voluntat d’ajudar i de solidaritzar-se amb les famílies que tenen més dificultats per arribar a finals de mes.

Amb aquesta aportació es conclou la Festa de Sant Sebastià 2021, una diada que va ser especialment emotiva. La voluntat popular va fer que es resistís als embats de la Covid-19 i que malgrat tot, es tirés endavant.