La Cobla Berga Jove estrena el seu segon disc sobre l’obra del compositor berguedà Robert Agustina

El treball s’ha enregistrat durant els darrers mesos i es farà públic el proper 17 de juliol amb un concert al Teatre Municipal de Berga

26 de juny del 2021
Actualitzat a les 9:55h
Estrena del segon disc sobre l’obra del compositor berguedà Robert Agustina
Estrena del segon disc sobre l’obra del compositor berguedà Robert Agustina | Cobla Berga Jove
L’última etapa de qualsevol nou disc és la presentació. Per aquest motiu la Cobla Berga Jove ha organitzat un concert de presentació el dia 17 de juliol, a les 7 de la tarda al Teatre Municipal de Berga. Les entrades es podran adquirir a través del web de la Cobla Berga Jove a partir del dia 30 de juny a un preu de 10 €. Un cop finalitzat el concert també es podrà adquirir el disc, també a un preu de 10 €.

L’enregistrament d’aquest disc ha estat possible gràcies a moltes persones i col·lectius diferents, que van des del Departament de Cultura de la Generalitat, la Confederació Sardanista de Catalunya, la Fundació Universal de La Sardana i als més de 90 mecenes que van participar en la campanya de Verkami. També amb una ajuda extraordinària i no prevista, que va ser rebre el premi a la difusió cultural berguedana atorgat pel Consell Comarcal del Berguedà el passat mes de desembre. La dotació econòmica s’ha destinat íntegrament a l’edició d’aquest disc.

La idea d’enregistrament un disc amb l’obra de Robert Agustina, incloent-hi les sardanes escrites per encàrrec de la Cobla Contemporània i la fantasia per a cobla i percussió Quòdlibet, inspirada en temes de la Patum, va sorgir el 2016. Però no ha estat fins a l’any 2020, que es va creure que era el moment idoni per posar en marxa aquest projecte. A més a més, l’any 2020 coincidia amb el 50è aniversari del compositor, així que era el moment ideal per fer l’enregistrament.

El nom de Robert Agustina ha anat lligat al de la Cobla Berga Jove des dels seus inicis. L’any 2015, per celebrar el primer any de la formació, la cobla li va encarregar la sardana Un any i un dia. Més endavant han vingut altres estrenes, com Queralt al cor o Petits Marc i Queralt, dedicada als seus dos fills bessons i estrenada el 2016 a l’Aplec de Berga. A més, Agustina ha dirigit la formació en múltiples concerts, i més darrerament en alguns dels concerts de l’espectacle que ha presentat amb el grup català Obeses.

Al disc s’hi pot trobar tota l’obra per a Cobla escrita pel compositor berguedà Robert Agustina Busquets escrita fins al 2020. S’hi troben les següents composicions:

Primer bloc (Espontànies)
Il·lusions (2003)
Nans i gegants (2004)
Op. 41 (2011)
Clàssica (2020)

Segon bloc (Dedicades)
Gerard i Marta (2001, a Gerard Comellas i Marta Camps)
Un any i un dia (2015, a la Cobla Berga Jove)
Queralt al cor (2016, al Centenari de la Mare de Déu de Queralt)
Per tu, Pol (2009, a Pol Agustina)
Petits Marc i Queralt (2016, a Marc i Queralt Agustina)

Tercer bloc (Col·laboracions amb la Cobla Contemporània)
L’abella picapedra (2012)
Malbaratament indecent per sota la taula (2016)
Una de l’oeste (2018)

Quart bloc (Obres)
Breu divertiment sobre una popular catalana (1999)
Quòdlibet, fantasia per a cobla i percussió sobre temes de la Patum (2010)

La gravació va tenir lloc a finals del 2020 a l’Espai Montserrat Camps a Sabadell, un espai de gravació gestionat per l’entitat Músics per la Cobla. La presa de so, producció musical, edició, mescla i masterització l’ha realitzat l’Enric Giné (Tasso Laboratori de so). La il·lustració i disseny del llibret ha estat realitzat per la Bet Calderer. La publicació i fabricació l’ha realitzat Audiovisuals de Sarrià.

 
Arxivat a