EDUCACIÓ

El Consell d’Infants de Gironella impulsa la creació de circuits d’orientació

Paral·lelament, s’ha començat a treballar amb el projecte dels camins escolars i la creació d’un skate park

per Redacció, 25 de juny de 2021 a les 17:52 |
Els consellers també han decidit pintar el parc de la Font del Paco amb jocs tradicionals | Ajuntament de Gironella
El Consell d’Infants del municipi, format per joves i joves dels centres educatius d’educació primària, va celebrar l’acte de cloenda la setmana passada presentant els projectes escollits als seus companys. Enguany, els 11 membres del consell, “han treballat diversos projectes, alguns veuran la llum aquest 2021, i altres hauran d’esperar els propers anys”, comenta Lurdes Roset, regidora d’Ensenyament.

Un dels projectes més importants, que es presentarà els propers mesos, és la creació de dos circuits d’orientació fixes al municipi, un urbà, i un de muntanya, que començaran a la zona d’autocaravanes. “El disseny dels circuits l’està fent el Club Orientació Berguedà”, i en projecte també hi col·labora l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, afegeix Roset. Paral·lelament s’han pintat jocs a la Font del Paco, i s’ha començat a treballar amb el projecte dels camins escolars i la creació d’un skate park, ambdós de gran envergadura que se seguiran treballant el curs següent.


Consell d’Infants

El Consell d’Infants de Gironella es va constituir per primera vegada l’any 2017 i està format per 11 alumnes de 5è i 6è de les escoles del municipi (Escola de Gironella, Escola Sant-Marc Bassacs i FEDAC Gironella). 


Aquest òrgan municipal és l’encarregat d’escollir projectes pel municipi adreçats a infants de 0 a 12 anys, i compta amb un pressupost de 6.000 €. Els consellers es reuneixen un cop al mes, enguany virtualment degut a la Covid-19, amb la regidora Lurdes Roset i reben visites de tècnics per assessorar-los en la creació dels projectes.
 

 

Participació