La Farsa ret homenatge a Montserrat Minoves amb un espectacle teatral al Municipal de Berga

Les funcions seran el dissabte, 26 de juny, a dos quarts de deu, i diumenge, 27, a les sis de la tarda

25 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:11h
Montse dels uns, Montse dels altres
Montse dels uns, Montse dels altres | La Farsa
Aquest cap de setmana, 26 i 27 de juny, la Farsa ha preparat un sentit homenatge a la figura de la Montserrat Minoves, membre fundadora de l’Agrupació, i pels cinc anys de la seva sobtada mort. S’ha programat un espectacle al Teatre Municipal de Berga, d’aproximadament una hora i mitja, que recull onze textos clàssics del Teatre Català, d’entre cinc i sis minuts cadascun, i que Minoves va representar en algun moment de la seva trajectòria teatral. Hi intervindran un total de 45 actors i actrius durant tot l’espectacle emotiu.

L’obra s’ha batejat com a Montse dels uns, Montse dels altres, per recordar Minoves quan va interpretar-ne una altra titulada Mercè dels uns, Mercè dels altres, dirigida per Carles Valls. Marc Marginet, membre de l’Agrupació va informar en la roda de premsa de presentació que “l’obra vol ser un recorregut de la història de la Farsa i de la Montserrat, una persona que si no hagués viscut a Berga i no hagués volgut fer-hi teatre, segurament hagués estat una gran actriu de teatre a Barcelona”.

Marginet també va exposar que “s’ha buscat seleccionar els textos més representatius amb papers molt potents. Serà un cant a la vida i al teatre. Riurem, plorarem i ens emocionarem.

Les entrades per a les dues obres tenen un preu de vuit euros per al públic general, i cinc euros per als menors de 25 anys i jubilats. Les entrades ja es poden adquirir a través de la web de La Farsa.

Montserrat Minoves, 5 anys de la seva mort

Fundadora de La Farsa, havia pujat els escenaris sent encara adolescent, i era una amant dels clàssics catalans. Terra Baixa és un de tants muntatges en què havia participat, però se la recordarà, especialment, per un Pigmalió que havia interpretat de ben jove i que havia recuperat al cap d'anys. 

Possiblement, una de les obres que la defineix millor, i en què va tenir el paper protagonista, és Mercè dels uns, Mercè dels altres. Ubicada en la postguerra, dibuixava les circumstàncies que havien condicionat la trajectòria vital d'aquesta actriu i directora berguedana, una persona de profundes conviccions nacionals i fidel fins l'últim dia a les creences cristianes. 

Amb l'adéu de Montserrat Minoves, es va tancar un cicle, però va deixar alçat el teló molt amunt.
 
Arxivat a