El Berguedà habilita 12 punts dotats amb serveis per autocaravanes i vehicles camperitzats

Tots els espais condicionats ofereixen als viatgers la possibilitat de descarregar les aigües grises i les brutes de les autocaravanes i disposar d’energia elèctrica i aigua

Redacció
25 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:06h
El Berguedà habilita 12 punts dotats amb serveis per autocaravanes i vehicles camperitzats
El Berguedà habilita 12 punts dotats amb serveis per autocaravanes i vehicles camperitzats | CC Berguedà
El Berguedà ha fet un salt endavant en l’oferta de serveis per autocaravanes i vehicles camperitzats en els darrers tres anys. Des del 2018 el Consell Comarcal del Berguedà, en col·laboració amb els respectius ajuntaments, ha habilitat 12 punts dotats amb serveis per autocaravanes i vehicles camperitzats. La inversió per fer-ho possible ha estat de 125.000 euros. Aquests punts es troben als municipis de Castellar de n’Hug, La Pobla de Lillet, Bagà, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Fígols, Borredà, Vilada, Gironella, Puig-reig i Montmajor.

El conseller de Turisme Actiu, Abel Garcia ha explicat que “el turisme d’autocaravanes i vehicles camperitzats ha viscut un increment notable en els últims anys i la nostra comarca no disposava de serveis per aquest sector tant important”. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, el Consell Comarcal, impulsa el projecte de camperització del Berguedà.

El punt d’arrencada d’aquesta xarxa de serveis va ser la creació de l’Estació de Trail del Berguedà, el 2018. Fins aquell moment no existia aquesta oferta a la comarca i els visitants que viatjaven en autocaravanes no disposaven d’espais condicionats per aturar-s’hi.

Arran de la posada en servei de l’Estació de Trail, el Consell Comarcal del Berguedà va assumir íntegrament la zona d’autocaravanes dels municipis de La Pobla de Lillet, Bagà, Sant Julià de Cerdanyola i Guardiola de Berguedà.

Veient els bons resultats d’aquesta iniciativa, la conselleria de Turisme Actiu del Berguedà va redoblar l’aposta per condicionar nous espais. En el marc del Pla de Foment Territorial de Turisme de l’any 2018 i en col·laboració estreta amb els ajuntaments de Puig-reig, Gironella i Castellar de n’Hug, es van realitzar diversos projectes relacionats amb l’estacionament d’autocaravanes i vehicles camperitzats.

Posteriorment, entre el 2020 i el 2021, Consell Comarcal del Berguedà ha dut a terme un projecte territorial de desplegament de zones d’autocaravanes a diversos municipis: Castellar de n’Hug, Vilada, Borredà, Cercs, Avià i Montmajor. El conseller de Turisme Actiu, Abel Garcia ha explicat que d’aquesta manera “hem donat continuïtat a l’estratègia iniciada en el seu moment”.

El dirigent ha assegurat que “el Berguedà ha fet un notable pas endavant” amb la dotació d’aquests serveis. Ara, els viatgers que facin estada a la comarca amb autocaravanes i vehicles camperitzats “saben que s’hi poden aturar i que gaudiran dels serveis necessaris”. Garcia ha recordat l’aposta del Consell pel turisme en general i l’actiu en particular. “Tenim una comarca de muntanya que ofereix infinites possibilitats per practicar-hi diferents activitats de lleure i esportives gràcies a la riquesa del nostre entorn natural”. Això és un reclam per a visitants que gaudeixen dels seus viatges en autocaravanes i vehicles camperitzats.

Tots els espais condicionats al Berguedà, concebuts per realitzar-hi estades de curta estada, ofereixen als viatgers la possibilitat de descarregar les aigües grises i les brutes de les autocaravanes i disposar d’energia elèctrica i aigua previ pagament.