Berga presentarà els resultats del Pla d’Acció Local del Barri Vell i el conjunt de la ciutat

Serà el dimarts, 29 de juny, en una jornada semipresencial i oberta a tota la ciutadania a l’Espai Jove

Redacció
25 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:15h
Pla d'Acció Local - Barri vell i altres àrees de Berga
Pla d'Acció Local - Barri vell i altres àrees de Berga | Ajuntament de Berga
L’Ajuntament de Berga presentarà el Pla d’Acció Local que ha elaborat l’empresa Paisaje Transversal i que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, la qual ha finançat el cost de redacció del projecte de manera íntegra.

Es tracta d’un pla estratègic que es basa en les Agendes Urbanes i que defineix un full de ruta per fer millores al Barri Vell i el conjunt de la ciutat. El dimarts, 29 de juny, es presentaran els resultats en una jornada semipresencial i oberta a la ciutadania que es farà a l’Espai Jove. En aquest acte es donarà a conèixer la guia d’actuacions que caldrà dur a terme de forma esglaonada en el temps i encaminades a assolir l’horitzó 2030. 

Agendes Urbanes

Les Agendes Urbanes són el marc teòric i pràctic que orientarà les estratègies i les línies de finançament fins al 2030. A través d’aquestes agendes es vol facilitar que els ajuntaments posin en marxa els seus Plans d’Acció per afrontar els reptes dels municipis en diversos àmbits. Es tracta d’una oportunitat per fer que les ciutats esdevinguin espais més habitables, saludables, justos i resilients.

El projecte de Berga té una vocació integral i transversal i contempla diferents temàtiques interconnectades (habitatge, espai públic, mobilitat, promoció econòmica, turisme, territori i paisatge, medi ambient, cohesió social, digitalització, models productius, gestió de recursos, etc.), detecta les problemàtiques i potencialitats del municipi, determina els principals reptes i dissenya línies d’actuació per executar projectes a curt, mitjà i llarg termini.

Sessió de presentació de resultats i procés d’inscripció

L’elaboració del projecte es va iniciar l’octubre de 2020. El procés va comptar amb sessions participatives amb entitats i agents clau (representants polítics, entitats cíviques i veïnals) del barri vell, el municipi i la comarca, fet que converteix la iniciativa en un projecte de caràcter transversal.

La sessió de devolució dels resultats es farà el dimarts, 29 de juny, a les 6 de la tarda, a l’Espai Jove de Berga, situat al carrer de Mossèn Espelt, 13. Es comptarà amb la participació de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, la Diputació de Barcelona i membres de l’empresa redactora del projecte Paisaje Transversal.

La sessió consistirà en donar a conèixer els resultats del projecte als agents clau esmentats, així com a les persones que hi estiguin interessades. Serà una sessió semipresencial que es podrà seguir de forma presencial mitjançant inscripció prèvia ([email protected]) i de forma virtual a través de Zoom.
 
 
Arxivat a