La segona Biennal Romànic Berguedà mostra la comarca d’ahir pel futur

S’inaugura al monestir de Sant Llorenç el 26 de juny a les 19 hores amb un extraordinari concert del Cor de Cambra Fòrum Vocal

Redacció
22 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:59h
Presentació de la 2a Biennal Romànic Berguedà
Presentació de la 2a Biennal Romànic Berguedà | AdBerguedà
Sota el títol “Imatges que pregunten”, la Biennal de Romànic Berguedà presenta una àmplia exposició sobre patrimoni, paisatge i gent del fotògraf Joan Ribera, nascut a Guardiola de Berguedà, l’home que, amb la seva càmera ha deixat una amplíssima panoràmica de la comarca, amb una singularitat, qualitat i emoció que ens convida a pensar en el passat proper, per entendre l’avui i dissenyar junts el demà. La seva immensa obra fotogràfica es conserva a l'Arxiu Comarcal del Berguedà, amb qui l’Associació Civitas Cultura coorganitza l’exposició.

També es pot veure Origen, paisatge on la creativitat explota del poeta visual Cesc Serrat: la guspira de llum dissipa tenebres per crear vida sempre renovada, ara més que mai.

El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, en l'avinentesa de la Biennal, ha cedit al monestir les reproduccions de les pintures romàniques de les absidioles de Sant Quirze de Pedret que fins ara estaven en el museu. És una gran notícia per la comarca. Es presenten durant la Biennal amb un acte especial, des d'un agraïment immens.

En declaracions, Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà afirma que “Cal una aposta per un Berguedà inèdit, amb propostes de valor afegit atrevides i mostrar el nostre patrimoni a través d'altres experiències, tot això són requisits indispensables per créixer en públics i fer-los una experiència única i immersiva del patrimoni. Això fusionat amb la riquesa del romànic és un còctel d'èxit que només compleix la 2a biennal del romànic del Berguedà.”

La Biennal s’inaugura al monestir de Sant Llorenç el 26 de juny a les 19 hores amb un extraordinari concert del Cor de Cambra Fòrum Vocal. L’exposició té continuïtat al Monestir de Sant a Maria de Lillet i les esglésies romàniques de Pedret, Obiols, Rus i Rotgers.

Al llarg de tot l’estiu, cada cap de setmana a Sant Llorenç i en dies assenyalats a Lillet i les altres esglésies, es presenta una àmplia programació cultural de proximitat i alta creativitat.

La Biennal, des de l’art i el pensament davant del Pirineu, posa en relleu l’extraordinària xarxa romànica de la comarca que, amb la de Boí, són úniques al país. Visitar-la, durant la Biennal, és una experiència inoblidable.