TRADICIONS

Olvan portarà la Flama del Canigó des de Ripoll fins al municipi a peu

El recorregut s’iniciarà aquest dimecres, 23 de juny, a les 16 hores i es preveu arribar a Olvan a les 21.30 hores

per Roger Simon, Olvan, Catalunya | 22 de juny de 2021 a les 20:02 |
La Flama del Canigó | Josep M. Montaner
La Comissió de Festes de l’Ajuntament d’Olvan s’ha proposat enguany portar la Flama del Canigó de Ripoll fins al municipi corrent, per celebrar la revetlla de Sant Joan. Es tracta d’un trajecte de més de cinquanta quilòmetres, que es farà majoritàriament per la carretera C-26, i amb voluntàries del municipi, amb relleus aproximats d’un quilòmetre cada persona.

En concret el trajecte serà des de la cruïlla de Ripoll (carretera C-26) passant per Les Llosses, Borredà, Vilada i continuant fins a la presa de La Baells, abandonant en aquest punt la carretera C-26. A partir d’aquí s’agafarà un corriol que baixa cap a Pedret, enllaçant amb la Via Verda fins a Cal Rosal, i continuant pel camí rural de Cal Rosal fins a Olvan. El recorregut s’iniciarà aquest dimecres, 23 de juny, a les 16 hores i es preveu arribar a Olvan a les 21.30 hores.


Des que el 1995 es va fer la primera portada de la Flama del Canigó a Olvan, aquesta serà la tercera vegada que el voluntariat del poble porta la Flama des de Ripoll. Un repte esportiu, però també un missatge de defensa i reivindicació de la Flama dels Països Catalans, de la flama que mai s’apaga.
 

 

Participació