La Festa dels Tempers es reinventa amb un recorregut teatralitzat al castell de Puig-reig

El cap de setmana del 3 i 4 de juliol el municipi permetrà traslladar-se als segles XII i XIII

22 de juny del 2021
Actualitzat a les 10:56h
Dídac Flores, Jesús Subirats i Jordi Pesarrodona, en l'acte de presentació de la Festa dels Templers
Dídac Flores, Jesús Subirats i Jordi Pesarrodona, en l'acte de presentació de la Festa dels Templers | Roger Simon
Una nova edició de la Festa dels Templers ja està en marxa. L’Ajuntament de Puig-reig ha presentat el nou recorregut teatralitzat al castell com a nou atractiu principal. És la dotzena edició i l’Associació de Templers permetrà els visitants traslladar-se als segles XII o XIII, el cap de setmana del 3 i 4 de juliol, i així recordar com era Puig-reig en l’època.

Enguany s’ha optat per renovar els escenaris i oferir un recorregut de 10 minuts que comenci al camí de Cal Llorito, el traçat de pujada al Castell pel riu i tingui el final a la plaça dels Templers. Segons explica un dels organitzadors, Jordi Pesarrodona, l’espectacle serà una adaptació lliure de la història dels templers. A més, el circuit vol recrear l’època del segle XII i XIII a Puig-reig, i s’hi podran veure cavallers, artesans i bruixes amb la típica música medieval.

Aquests itineraris es portaran a terme el dissabte, 3 de juliol, entre les 9 del vespre i dos quarts de dotze. Les inscripcions es faran en el mateix moment de l’inici del recorregut. Quan es tanqui el recorregut tindrà lloc la baixada de torxes per posar fi a la jornada.

El president de l’Associació de Templers, Dídac Flores, explica que “la Festa és oberta a participar-hi a totes les entitats i particulars que desitgin”. D’aquesta manera, Pesarrodona manifesta que l’objectiu és que el circuit “vagi creixent amb els anys”. Aquest canvi es volia proposar l’any anterior, però amb l’esclat de la pandèmia i arran de la seva cancel·lació, ara troben el moment per convidar a totes aquelles entitats que vulguin participar en la Festa, adaptant-se a l’època.

Inauguració de la Torre de Merola

L’acte inaugural de la Festa dels Templers serà la inauguració de la Torre de Merola. Tindrà lloc el dissabte, 3 de juliol, a les 10 del matí. Tot i això, l’Associació convida als puigregencs i visitants de la rodalia a sumar-se a una caminada popular que s’iniciarà a les 8 del matí a la plaça nova del municipi.

Activitats durant tot el cap de setmana

Els visitants podran gaudir de diverses activitats durant tot el cap de setmana com el concert de trompetistes a l’Església de Sant Martí, l’Escape Room, i la presentació del llibre “Pintures i pensaments a la comanda templera de Puig-reig”, a càrrec de Fernando Ezquerra Lapetra i Xavier Díaz Carpí. Hi haurà activitats per totes les edats.
 
Arxivat a