Dotze alumnes del curs d’hosteleria inicien les pràctiques en restaurants de la comarca

L’objectiu és reforçar l’ocupabilitat d’aquests joves mitjançant una formació teòrica i pràctica que els prepari per entrar al món laboral

Redacció
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:20h
Visita al restaurant Terra de Berga
Visita al restaurant Terra de Berga | AdBerguedà
Aquesta formació, que es va iniciar al mes de gener i que té una durada de 480 hores, forma part del programa “Singulars” que està adreçat a joves entre 18 i 29 anys, que es trobin en situació d’atur, que estiguin inscrits al servei d’ocupació de Catalunya i que siguin beneficiaris de la Garantia Juvenil.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és reforçar l’ocupabilitat d’aquests joves mitjançant una formació teòrica i pràctica que els prepari per entrar al món laboral. Des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà es porta 2 anys realitzant aquest projecte i aquest any, malgrat la situació pandèmica i les restriccions que han afectat al sector d’Hosteleria, ha tingut molt bona acollida.

Segons el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall: “Estem apunt d’afrontar una campanya turística que sembla que serà bona altra vegada pel Berguedà. Poc a poc els sectors van recuperant múscul, també la restauració, així ho hem notat des dels darrers mesos on les ofertes en aquest àmbit no paren de créixer, és per això que com a territori necessitem també formar a la nostra gent en aquest sector estratègic també! Volem agrair la col·laboració del sector en la seva implicació en donar oportunitats a joves i no tan joves per treballar-se mai millor dit un futur al territori. Seguim estan al costat del sector cobrint la gran necessitat que han d’afrontar ara mateix”.

A través del procés de formació, s’ha capacitat als joves participants per poder treballar dins de l’àmbit hostaler, formant-los en tasques específiques del sector i facilitant el carnet de manipulació d’aliments, d’obtenció obligatòria en el sector. Incentivant així que els alumnes aconsegueixin un contracte laboral.

Durant el programa, a més de la formació professionalitzadora, també han realitzat diferents visites a l’entorn productiu com la visita al restaurant Terra, el Càtering SIC, restaurant els Roures, Cocteleria El Glaç, els Casals i altres.

Paral·lelament els participants també han pogut visitar diversos projectes socials de la comarca, com l’Associació de disminuïts psíquics del Berguedà, Creu Roja, Grup Horitzó, Atenea, Mountain Runners del Berguedà, Gratibotiga Banc del temps, colònia Vidal, Centre de dia Avià. El Refugi de l'Esther, entre altres.

De manera transversal en tot aquest procés, els alumnes reben orientació contínua per part de la tècnica del programa en funció de les seves necessitats. Es treballa l’autoconeixement, el mercat de treball, les competències clau per a la professió, balanç competencial dels alumnes, eines i canals de recerca de feina.

Davant l’alta demanda d’ofertes del sector Hostaler, l’Agència de desenvolupament del Berguedà, ha creat una borsa de treball del sector hostaler per atendre la demanda i gestionar les ofertes amb noves candidatures preparades per treballar en l’àmbit d’hostaleria.