Ortega es compromet a impulsar la creació del Lluçanès abans del 2016

La vicepresidenta de la Generalitat visita Santa Creu de Jutglar i Prats de Lluçanès

Redacció Osona.com
17 de maig del 2015
Actualitzat a les 21:08h
Joana Ortega i Lluís Vila, a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès
Joana Ortega i Lluís Vila, a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès | Isaac Romero

La vicepresidenta de la Generalitat i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha manifestat el seu compromís perquè el Lluçanès esdevingui una comarca, si la ciutadania així ho decideix en el procés participatiu que tindrà lloc el proper 26 de juliol. Així ho va declarar dijous en una visita oficial a Santa Creu de Juglar i Prats de Lluçanès.

Ortega va aprofitar la trobada amb tots els alcaldes del territori per expressar la voluntat de posar a disposició de tots els ajuntaments del Lluçanès el suport logístic i jurídic que es necessiti perquè el procés participatiu del 26 de juliol sigui un èxit. Tanmateix, va expressar que “la decisió que prenguin els ciutadans serà la que facilitarà, en cas que sigui positiva, que el ple del Parlament pugui aprovar la creació de la nova comarca del Lluçanès”.

Ortega es va compromet a estudiar tots els informes jurídics que puguin facilitar la constitució, abans del 2016, del Consell Comarcal del Lluçanès, si s’acava aprovant la creació de la comarca. Aquesta és una de les incògnites sobre el procés participatiu ja que s’ha de veure com es gestionarà la comarca si no es pot crear el Consell Comarcal fins després de les eleccions municipals del 2019, tal i com marca la llei actual. En aquest sentit, Ortega va recordar que amb l'aprovació de la Llei de governs locals seria una "bona oportunitat per matisar-la i poder introduir alguna modificació" que permetés que el Lluçanès ja es pogués constituir com un Consell Comarcal, "però amb característiques adequades a la seva realitat".

La vicepresidenta també va agrair la franquesa i la profunditat de les reflexions que li havien fet arribar tots els alcaldes del territori i va anunciar que després de les eleccions municipals del proper 24 de maig se celebrarà una nova reunió per detallar tots els elements específics del procés participatiu.