MEDI AMBIENT

El Museu del Ciment de Castellar de n’Hug rep el Distintiu de garantia de qualitat ambiental

El distintiu reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa

per Roger Simon, 17 de juny de 2021 a les 17:05 |
El nou espai de la galeria de la vagoneta al Museu del Ciment | Cedida
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Distintiu de garantia de qualitat ambiental al Museu del Ciment de Castellar de n’Hug per un període de 3 anys.

El distintiu és un sistema català d’etiquetatge ecològic que reconeix productes i serveis que superen determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establers com a obligatoris per la normativa vigent. Els criteris se centren en optimitzar el consum de l’energia i l’aigua, reduir la generació de residus i augmentar l’ús de productes i serveis ambientalment preferibles.


Els criteris ambientals per a la categoria d’Equipaments culturals es divideixen en nou apartats, que contenen criteris bàsics d’obligat compliment i/o criteris opcionals puntuables: estalvi i eficiència energètica; estalvi d’aigua; gestió de residus; compres; mobilitat; ús eficient d’espais; qualificacions ambientals; sorolls i vibracions, i informació i educació ambiental.

El Museu del Ciment


La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, en el municipi de Castellar de n’Hug, es va tancar a la dècada dels anys setanta del segle XX. Les restes avui visibles encara posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un singular entorn natural. La fàbrica va iniciar l’any 2002 un nou recorregut, convertint-se en el Museu del Ciment, gràcies a la creació d’un centre d’interpretació i a un itinerari extern per les ruïnes industrials de la fàbrica.

El conjunt industrial cimenter és una de les tres seus del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), adscrit a l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. L’any 2005 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.
 

 

Participació